Uyum süreci başladı zil 11 Eylül’de çalacak

Uyum süreci başladı zil 11 Eylül’de çalacak
Tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi ile ilkokul 1 ve liselerin 9'uncu sınıf öğrencileri için hazırlanan okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları başladı.

Okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 8 Eylül'e kadar sürecek uyum programı kapsamında okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla dün buluştu. Okul öncesinde, aile ve çocuklarla yürütülecek uyum sürecine destek amacıyla hazırlanan okula uyum rehberinde, uygulama çizelgesi ile 12 etkinlik örneğine yer veriliyor. İlkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan rehberde de uyum haftası uygulama çizelgesi ile 9 etkinlik örneği bulunuyor.

adsiz.jpg

ORTAOKULLARA YÖNELIK REHBERLIK UYGULAMALARI 11-15 EYLÜL'DE

Ortaokullarda 5'inci sınıfa başlayacak öğrenciler ve ailelerin katılacağı rehberlik uygulamaları 11-15 Eylül'de yapılacak. Velilere yönelik 11 Eylül Pazartesi günü okula uyum rehberi sunumu yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik etkinlikler gerçekleşecek. Uyum haftasında ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime başlayan hazırlık ve 9'uncu sınıf öğrencileriyle velileri, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce okulları hakkında bilgilendirilecek. Ayrıca bu bir haftalık dönemde, öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedeflendi. Liseye başlayan öğrenciler ve velileri için de etkinlikler planlandı.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Eğitim Bir- Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, yeni dönemin tüm velilere ve öğrencilere hayır olmasına diledi. Karlıer, “2023-2024 eğitim öğretim yılı öncelikle tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Başarılarla dolu bir yıl olsun inşallah. Okullarımız 11 Eylül’de açılacak. Öncesinde okul öncesi ve 1 sınıfa gidin yavrularımız uyum süreci için bugün itibari ye okul başladılar. Okullarda tüm kademlerin açılacağı tarihe kadar öğretmenlerimizde seminerlerine devam edecek. Öğretmenlerimiz her zaman olduğu gibi öğrenci yavrularımızla en iyi şekilde ilgileneceklerdir. Veliler çocuklarını en iyi şeklide hazırlayıp okula göndersinler. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi geleceğimize yön verecek ahlaklı erdemle zeki ve çevik birer genç olarak yetişmeleri gerekiyor. Bütün gençlerin yetişebileceği yer okullardır. Onları yetişmesini katkı sağlayacak olan da öğretmenlerimizdir. Velilerden ricamız öğretmenlerimize güvensinler çocuklarımıza okul getirip bahçeden bırakalım. Okul içinde ve bahçesinde kalabalığa sebebiyet vermeyelim. Velilerimiz öğrencileri kendi ev adreslerin yakın adreslerine adresinde okula göndersinler. Velilerimiz çocukları çok çok iletişim kursunlar. Çocuklarımızın okula severek gelmelerinin daha istekli devam etmeleri için önemli olduğunu unutmayalım. Çocuklarımız yeteneklerine göre değerlendirip kendi hayallerimizi değil öğrencilerin kendi hayallerini yaşaması gerekir. Önlerinde kalabalığa karmaşa yer vermeyelim şekilde yetiştirecektir” ifadelerini kullandı

‘EĞİTİMİN’ DEĞİL ‘ÖĞRETİMİN’ ÖNCELENDİĞİ BİR YIL OLSUN

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit ise 2023-2024 eğitim öğretim yılının sorunlarla başladığını belirtti. Yiğit şunları söyledi: “Yeni eğitim öğretim yıla öğrencilerimiz için öğretenlerimiz için hayırla olsun. Herkes için başarı dolu bir yıl olmasına temenni ediyorum. Ancak her sene olduğu gibi bu yılda eğitim öğretim yıl sorunlara başladı. Özellikle öğretmenlerimiz ekonomik yönden büyük bir yük altında kaldılar. Eğitim sisteminde giderek derinleşen okul/derslik ihtiyacı giderilmediği için büyükşehirlerde bile mevcudu 50-60’ı bulan kalabalık sınıflar, bir okul binasında birkaç okul dolusu öğrenciyi vardiyalı biçimde okutma rezilliği, taşımalı ve ikili eğitim garabetleri bu yılda ayın şeklide devam edecek. Ulaşım, barınma ve beslenme Anayasal bir hak olan eğitimin ayrılmaz parçaları olduğu halde öğrencilerimizin bu temel ihtiyaçları yine karşılanmalı. Ailesi zengin öğrenci ile yoksul öğrenci arasındaki makas bir kademe daha çok açılması önlenmeli. İnşallah bu sorunlar en kısa zamanda çözüme kavuşur. Bu yıl eğitimin değil öğretimin öncelediği yani sadece matematikte, sınavlarda başarılı olmaya yönelik değil de tam manasıyla bir öğretim yılı olur. Benim velilere tavsiyem çocuklarımızı yeteneklerine göre yönlendirmeye çalışalım. Her öğrenci mühendis olmak üniversite okumak zorunda değil. Çocuğumuzun yeteneklerine ve isteklerine göre hareket etsinler devlet okullarından şaşmasınlar. Başarılı olacak gencimiz her yerde başarılı olur. Herkes için iyi, başarılı ve sorunsuz bir eğitim öğretim yıla diliyorum.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.