Uykularımız kaçtı

Uykularımız kaçtı

Şehit ve gazi aileleri yetkililere seslenerek, “Yeter artık, slogandan öteye geçmeliyiz. Polisin sorumluluğu çok, yetkisi yok. İdamı geri getirin. Uyku uyuyamaz olduk” dedi

İstanbul Beşiktaş'ta çevik kuvvet polislerinin toplandığı noktaya bombalı araçla saldırı düzenlendi. Üzücü olay, Cumartesi günü akşam saatlerinde meydana geldi. Beşiktaş Vodafone Arena'da maç çıkışı sırasında gerçekleştirilen hain terör saldırısında 44 kişi hayatını kaybetti, 155 kişi ise yaralandı. Saldırıyı PKK'nın uzantısı TAK üstlendi. Vatandaş; tek yürek olarak, saldırıyı kınadı. Şehit ve gazi aileleri, her zaman devletin yanında olduklarını belirtti.   

POLİSİN YETKİSİ ARTIRILMALI

Yaşanan olaylar karşısında uykusuz kaldığını dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Mustafa Işık, ülkenin en büyük sorununun terör olduğunu vurguladı. Işık, “Ülkeye ilk başta insanlık sistemi getirilsin” dedi. Işık, Türkiye'nin başka rejime ihtiyacının olmadığını, içi yananların yüreğine su serpilmesi için slogandan öteye geçilmesi gerektiğini belirtti. Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dış güçler ülkemizde serbestçe geziyorsa hata bizimdir. Bunlara bu imkanı tanıyanlar iyi düşünsün. İçimiz yanıyor. Kimse sabrımızı sınamasın. İdam geri getirilsin. Polise o kadar sorumluluk yükleneceğine biraz da yetki verilsin. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar niyaz ederim.”

OĞULSUZ YAŞANIR AMA VATANSIZ ASLA!

Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, yapılan saldırıların Türk milletini yıkamayacağını belirtti. “Bu saldırılar cennet vatanımızın fidyesi, bir ölür bin doğarız” diyen Pekdemir, “Dünya kuruldu kurulalı, iyiler de var oldu kötüler de. Allah, herkese şehitlik mertebesini nasip etmez. Şehitlerimizin annesi, babası, kardeşi, eşi ve çocukları acı içinde. Ama Allah, şehitlerimizi peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.S) komşu edecek. Bu çok büyük bir gurur. Bize bu saldırıları yapanları biz Allah'a teslim ediyoruz. Birlik ve beraberliğimize sahip çıktıkça bizi kimse yıkamaz. Gençlerimize olumsuz yakıştırmalar yapılıyor bazen. Fakat onlar; 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız askeri darbe girişiminde vatan sevgisini göstererek milli iradeye destek çıktılar. Damarlarında Osmanlı'nın kanı olduğunu da kanıtladılar. Oğulsuz yaşanır ama vatansız asla. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, yakınlarına da sabırlar dileriz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR DUYARLI DAVRANMALI 

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Konya İl Başkanı Tayyar Yıldırım da yaşanan olaylar sonrasında içinin çok yandığını söyledi. Terör örgütünün haince saldırılar içinde olduğunu dile getiren Yıldırım, PKK'nın ülkede karışıklık çıkarmak ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemek istediğini kaydetti. İnsanları duyarlılığa çağıran Yıldırım daha sonra şunları kaydetti: “Ülkemizin kalkınması bazı kesimleri rahatsız ediyor. Kaynaklarımızı terör için kullanmamızı istiyorlar. Üzerimizde büyük oyunlar oynanıyor. Bizim üzerimizden prim yapmak istiyorlar. Bu noktada vatandaşlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. 15 Temmuz'da yaşanan hain saldırı sonrasında bu millet nasıl bir araya geldiyse bugün de aynı duyarlılığı göstermek zorundadır. Dostumuzun düşmanımızın kim olduğunu iyi bilmeliyiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.