Ustalara onur plaketi

Ustalara onur plaketi

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi geleneksel olarak düzenlediği etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdi. Meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran üyelerine onur plaketi takdim etti

Bir otelde gerçekleştirilen programa Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İbrahim Hakkı Erkan, çok sayıda mühendis, yakınları ve davetliler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, “Makina mühendisliği, mesleğe başladığınız ilk günden itibaren meşakkatli ve zor bir meslektir” dedi. Makina mühendisliğinde sevmeden, çabalayıp fedakarlık göstermeden, kendi özünden bir şeyler katmadan başarılı olmanın imkansız olduğunu vurgulayan Duransoy, “Burada bulunan mesleğine yıllarını vermiş tüm üyelerimizi bu fedakarlıklarından dolayı öncelikle tebrik ediyorum. Sevgiyle ve özenle mesleğe adanmış yıllar. Mesleğinde kahramanlaşmış, büyük duayenler, makinacı neferler. Tabi onları kutlarken onların arkalarında dimdik duran ve onlara hep destek veren ailelerini de unutmuyor, onlara da sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu.

ODAMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ

“Bu tür geceler vasıtası ile kendini mesleğine adamış, her tür şartta mesleğini ve meslek onurunu yüceltmiş, mesleğinde kahramanlaşmış insanları bir araya getirmek bizim için çok önemli” diyen Duransoy, “Onlardan aldığımız feyiz ile bizler de önümüze umutla bakabiliyoruz. Çok yoğun çalışan siz meslektaşlarımızı bir an olsun rahatlatmak, sevdiklerinizle iyi zaman geçirmenizi sağlamak bizim en önemli görevlerimizden, bu amaçla pek çok mesleki, sosyal ve kültürel etkinlik yapıyoruz. Bu etkinliklerde özellikle siz üyelerimiz ve değerli aileleriniz ile beraber olmaya çalışıyoruz.  Odamızı gençlerin ve çocukların cıvıltıları ile süsleyip, sizleri aileleriniz, çocuklarınız ve meslektaşlarınızla tek yürek haline getirip, odamızda sizlerle tek vücut olmaya gayret gösteriyoruz” açıklamalarında bulundu. Mesleğe itibar kazandırıp verimli bir çalışma ortamı sağlamak için birlikte güçlü ve etkin olmanın gerekliliğini kaydeden Duransoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Gerek mesleki gerekse toplumsal alanlarda sunduğumuz hizmetleri geliştirip iyileştirmek, üyelerimizin karşılaştığı sorunları ve sıkıntıları çözebilmek, kısacası yer aldığımız her alanda sesimizi sonuna kadar duyurmak ve haklarımızı savunmak ancak sağlam bir birliktelik ve odamıza sıkı sıkıya sahip çıkmakla mümkün. Yönetim kurulu olarak yaptığımız her işte bu beraberliğin bize verdiği azim ve şevk ile daha iyiyi yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda; ülkemizin ve kentimizin bilim sanayi ve teknoloji alanlarında büyümesine yardımcı olmak, üyelerimizin mesleki yönden kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli ortamı hazırlamak, mesleğimizi icra ederken kaliteli ve yüksek standartta teknik ve hukuki alt yapıyı oluşturmak, üyemizin sosyal, mesleki ve ekonomik haklarını sonuna kadar savunmak en önde gelen görevimiz oluyor.”

HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

Daraltılan hizmet alanları, ellerinden alınmaya çalışılan mesleki denetimleri ve kısıtlanan faaliyetlerine rağmen kararlı ve güçlü duruşları ile çalıştıklarını dile getiren Duransoy, “Hizmet kalitemizi her geçen gün arttırmamız, halka hizmet Hakka hizmettir anlayışımız ile üyelerimize ve halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” diye konuştu. Duransoy, daha sonra şunları kaydederek, konuşmasını sonlandırdı: “Var oluş amacı; mesleğine ve üyesine hizmet etmek, meslektaşları arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak olan odamız, her zaman olduğu gibi bu senede meslek hayatında 25, 40 ve 50 yılını doldurmuş meslektaşlarımıza ve onların sevdiklerine, imkanlarının elverdiği ölçüde güzel bir gece hazırlamaya çalıştı. İstedik ki burada geçmişi şöyle bir yad edelim. O eski hoş sedaları bu günlere taşıyalım, hem tecrübelerden faydalanalım, hem de nereden nerelere gelmişiz bir görelim.Ben katılımlarınızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyor, daha nice  güzel yıllara, sağlık ve mutlulukla kavuşmanızı diliyorum.” Tören meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran üyelere onur plaketi takdim edilerek son buldu.

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.