Usta: Önümüzdeki 10 Yıl İçerisinde 5,5’lik Bir Büyüme Bekleniyor

Usta: Önümüzdeki 10 Yıl İçerisinde 5,5’lik Bir Büyüme Bekleniyor

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, Türkiye ekonomisinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzde 5,5’lik bir büyüme beklendiğini söyledi.

Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erhan Usta, Türkiye ekonomisinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzde 5,5’lik bir büyüme beklendiğini söyledi.

Türkiye Ekonomi Forumu ve Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 17. Ulusal İktisat Sempozyumu’nda konuşan
Usta, 'Yenilikçi Üretim ve İstikrarlı Yüksek Büyüme' adlı bir sunum yaptı. Usta hedeflere ulaşmak için büyüme potansiyelinin artırılması gerektiğini ifade etti.
Usta, şöyle konuştu: “İstikrarlı büyümenin sağlanması için istikrarın sağlanması gerekiyor. Türkiye enflasyon üzerinde önemli mesafeler kaydetti. Cari açık sorunun kalıcı olarak çözülmesi gerekiyor. Tarımda ciddi bir verimsizlik var bunu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda projelerimiz var. Üretken olmayan alanlara yatırım yapmaktan kaçınmalıyız. AVM gibi yatırımlar söz konusu. Yatırım alanlarını başka alanlara kaydırmalıyız. Kurumsal kalite ve bölgesel gelişmeye de ağırlık vermeliyiz. Rekabetçi bir yapıya ulaştığımız zaman kalkınma da hızlanacaktır.”

“TARIMDAKİ BÜYÜME SANAYİDEN DAHA FAZLA OLDU”

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Oturum Başkanı Prof. Dr. Tuncer Bulutay ise son zamanlardaki büyümenin sermaye hareketlerine dayalı olduğunu kaydetti. Bulutay şunları söyledi: “Gizli işsizlik Türkiye ekonomisisin en temel sorunlarından birisidir. 2007’den sonraki büyümede tarımdaki istihdam sanayiden daha hızlı olmuştur. Türkiye’de bu durumun olması çok önemli bir olgudur. İnsanın en büyük sorumluluğu beynini geliştirmesidir. Ayrıca Türkiye’de emeklilere para dağıtımı yeniden dağılım alanındaki en büyük başarılardan biridir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.