Üretim artırılmalı

Üretim artırılmalı

MMO Konya Şube Başkanı Dr. Ömer Erdoğan Duransoy, Konya’nın hızlı gelişen sanayi yapısının yanında girişimcilik ruhu yüksek bir üretim potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Üretimsiz bir büyüme olmaz. Her alanda üretim artırılmalı" dedi

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi tarafından ‘Gelecek Bizden Ne Bekliyor?’ konulu panel düzenlendi. Panele Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Ömer Erdoğan Duransoy, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü ve çok sayıda mühendislik öğrencisi katıldı. Panelin açılışında konuşan Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, “Düzenlemiş olduğumuz bu panelin amacı Konya’daki üniversitelerde eğitim gören mühendislik öğrencilerimizin eğitim hayatında karşılaştıkları sorunları tespit etmek, bu sorunlara ait çözüm önerileri geliştirmektir. Konya’daki üniversitelerin mühendislik eğitimine kazandırdıkları kaliteyi ortaya koymak, mezun olduktan sonra öğrencilerimizi nelerin beklediğini görmektir” dedi.

ÜRETİMSİZ BÜYÜME OLMAZ

Konya’da hızlı gelişen sanayi yapısının yanında girişimcilik ruhu yüksek bir üretim potansiyeli olduğunu belirten Duransoy, “Çok yakında Konya Anadolu’nun üretim merkezi olacak, üretimsiz bir büyüme olmaz. Üretim deyince her alanda üretimden bahsediyorum, her alanda üretim ve milli geliri kastediyorum. Sanayide, tarımda, enerjide, bilgide her yerde her şekilde üretim ama en önemlisi tüm bu alanlarda verimli, teknolojik ve katma değeri yüksek bir üretimden bahsediyorum. Buradaki öğrencilerimiz Türkiye’yi dünyada bir numara yapacak öğrencileridir” diye konuştu.

ASLA VAZGEÇMEYİN

Bilginin kökü olan ilginin hiç kaybedilmemesi gerektiğini kaydeden Ömer Erdoğan Duransoy, sözlerine şu şekilde devam etti: “İlginiz olmazsa bilgiye ulaşacak gücü kendinizde asla bulamazsınız. Tüm öğrencilerimizin bir hedefi olmalıdır. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirlemeniz gerekmektedir. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Mesleğinizi sevin her zaman dürüst, ahlaklı ve çalışkan olun, unutmayın zahmetsiz rahmet olmuyor. Başarı merdivenlerini kimse elleri cebinde tırmanmamıştır. O zaman, başarı için üşenmeyin, ertelemeyin ve asla vazgeçmeyin. Hocalarınız sizleri bir elma gibi işleyip hayata kazandırmaya çalışıyor. Hocalarınızdan olabildiğince faydalanmaya çalışın, onların bilgi birikimleri sizin için oldukça önemli. Ailelerinizin emeklerini boşa çıkarmamak için kendinize hedefler belirleyip hedeflerinizin peşinden koşun, çabalayın, ailelerinizin emeklerini boşa çıkarmayın.”

SANAYİYE AYAK UYDURMAMIZ GEREKİYOR

Programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arıkan, nitelikli eleman ihtiyacı ve iş arayan insanlar arası ilişkiyi düzenlemeye çalıştıklarını belirtti. Arıkan, “bu durumda en büyük sorumluluğu hocalar olarak biz üzerimize alıyoruz. Sanayi bizden çok önde gidiyor, bizim bu ileri giden sanayiye ayak uydurmamız gerekiyor. Onların yetiştirdiği tarzda öğrenci yetiştirmemiz lazım.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.