Ünlüler Eşliğinde Bursa’da Kansere Karşı Farkındalık Oluşturulacak

Ünlüler Eşliğinde Bursa’da Kansere Karşı Farkındalık Oluşturulacak

Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKO-DAY), kanser hastalarına destek vermek amacıyla Bursa’da konser düzenleyecek.

Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKO-DAY), kanser hastalarına destek vermek amacıyla Bursa’da konser düzenleyecek. Konserden elde edilen gelir, Altınşehir'de yapılan hasta konuk evi ve rehabilitasyon merkezine bağışlanacak.

        Kanser hastalığına dikkat çekmek için ONKO-DAY tarafından düzenlenen konserin tanıtımı Çelik Palas Otel'de düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Türkiye’de son yıllarda artış gösteren kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenecek konsere; İbrahim Sadri, Bedirhan Gökçe, Mustafa Armağan, Ali Bulaç, Onur Akın, Yonca Lodi, Öykü Gürman, Grup Gündoğarken gibi sanatçılar ve ünlüler katılacak.

        26 Temmuz saat 21.30 başlayacak konser ile hem kansere karşı vatandaşlar bilinçlendirilecek, hem de unutulmaz bir müzik ziyafeti sunulacak.

        Bilgilendirme toplantısında konuşan ONKO-DAY Başkanı Füsun Önen, kanser hastası ve kanser hastalığı türlerinin son yıllarda artmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak için konser düzenlediklerini ifade etti. Tüm Bursalılardan konser ile kanser hastalarına destek vermelerini isteyen Önen, konser ile ‘Gerçekten farkında mısınız?’ sloganına ‘farkındayız’ demek istediklerini anlattı.

        UÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Lütfi Özkan da Türkiye'de her yıl 150 bin kişinin kansere yakalandığını belirterek konunun önemine dikkat çekti. Kanser hastalığında erken teşhisin önemine vurgu yapan Lütfi Özkan, bu durumda yüzde 95’lere varan bir başarı yakalandığını aktardı.

        Dengeli beslenmenin kanserde belirleyici olduğunun altını çizen Özkan, vitaminlerin az veya fazla alınmasının da kansere neden olabileceğini belirtti. Bursa'da da kanser rakamlarının geçen yıllara oranla arttığını belirten Özkan, sadece bu yıl 8 bin kişide kanser vakası görüldüğünü ifade etti.

        Konser organizasyon yetkilisi Bünyamin Demir ise ilkini Bursa’da gerçekleştirdikleri konseri Tüm Türkiye’de düzenleyip kansere karşı duyarlılığı artırmak istediklerini kaydetti. Konser ile Bursa’ya yıldız yağacağını anlatan Demir, tüm Bursalılara konsere davet etti.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.