Ünlü Yönetmen Zeki Demirkubuz Adanalı Sinemaseverlerle Buluşuyor

Ünlü Yönetmen Zeki Demirkubuz Adanalı Sinemaseverlerle Buluşuyor

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu’nun bir alt kuruluşu olan Sinematek Adana ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’u Adana’da sinemaseverlerle buluşturuyor. Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu...

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu’nun bir alt kuruluşu olan Sinematek Adana ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD), ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz’u Adana’da sinemaseverlerle buluşturuyor.

Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile iş birliği yapan ADSİAD, 16 Ekim Perşembe akşamı saat 19.00’da Başkent Üniversitesi Hastanesi Kışla Yerleşkesi’nde Zeki Demirkubuz’u ağırlayacak. Adana Sinema Müzesi’nde bir araya gelen Sinematek Adana yetkilileri Prof. Dr. Murat Ali Hersekli ve Edip Kuzey Akten ile ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Öncül, Adanalıların bu büyük buluşmada yönetmenin filmlerinden birini izleme imkanı bulacaklarını söyledi.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Adanalı sinemaseverlerin Zeki Demirkubuz ile özelde sinema, genelde sanat üzerine sohbet etme şansı bulabilecekleri gibi ‘film okuma’yı da bir sinema ustasından öğrenme ayrıcalığı yaşayacaklarını belirtti.

Kentlerin kalkınmasında kültür ve sanatın özel önem taşıdığını dile getiren Süleyman Sönmez, "Adana, geçmişten bu yana kültür-sanatla yoğrulmuş kentlerin başında gelmektedir. Sinemaya birçok ünlü isim kazandıran Adana’da dünyanın tanıdığı Zeki Demirkubuz’u ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Tüm sinemaseverleri özel organizasyona bekliyoruz." dedi.

Sinematek Adana yetkilileri Prof. Dr. Murat Ali Hersekli ve Edip Kuzey Akten ise bir festival kenti olan Adana’da sanat filmi kavramının yerleşmesinde Sinematek’in önemli katkısı olduğunu vurguladılar. Hersekli ve Akten, Zeki Demirkubuz’dan sonra birçok sinema ustasını Adanalı sinemaseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirttiler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.