Ünlü Aşçılara 'Defne Yolunda' Yöresel Ürünler İkram Edildi

Ünlü Aşçılara 'Defne Yolunda' Yöresel Ürünler İkram Edildi

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri’ne katılan yerli ve yabancı konuklar Defne Yolu’nda yürüdü. Hatay’a özgü yöresel ürünleri tanıma ve tatma fırsatı bulan konuklara 2 Kilometrelik yolda biberli ekmek, yayık ayranı, sarma ve gözleme ikram...

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri’ne katılan yerli ve yabancı konuklar Defne Yolu’nda yürüdü. Hatay’a özgü yöresel ürünleri tanıma ve tatma fırsatı bulan konuklara 2 Kilometrelik yolda biberli ekmek, yayık ayranı, sarma ve gözleme ikram edildi.

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri kapsamında kültürel etkinlik olarak düzenlenen 'Defne, Definedir' adlı yürüyüş Samandağ ilçesinin Boynuyoğun ve Hıdır Bey mahalleleri arasında gerçekleşti. Yürüyüşe; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Samandağ Belediyesi Başkan Vekili Adil Nural, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı A.Kadir Teksöz ve davetliler katıldı.

KONUKLAR YÖRESEL ÜRÜNLERİ BEĞENDİ

Boynuyoğun Mahallesi ile Hıdırbey Mahallesi arasında bulunan 2 kilometrelik Defne Yolu’nda düzenlenen yürüyüş boyunca konuklara, Hatay’ın yöresel ürünleri tanıtıldı. Defne sabunu ustası Mevlüt Sağır’ın uygulamalı olarak sunduğu defne sabunu yapımını ilgi ile izleyen davetlilere, yürüyüş esnasında biberli ekmek, sarma ve yayık ayranı ikram edildi.

"BU BİR FESTİVAL DEĞİL"

Hıdırbey Mahallesi’nde son bulan 'Defne Definedir' adlı yürüyüşün ardından konuklara tarihi Musa ağacının gölgesinde Samandağ Belediyesi tarafından kahvaltı verildi. Kahvaltı sonrasında bir açıklama yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinlik programı dahilinde, her gün ve her akşam bir ülkenin uygulama yemeği yaptığını vurgulayarak, “Dünya çapında profesyoneller ilimizde bir araya geldiler ve bunlar bilgilerini, deneyimlerini paylaşıyorlar. Bu bilgi ve deneyimlerini kendi ülkelerine taşıyacaklar. Düzenlediğimiz bu etkinlikle bir taraftan ilimizin mutfak penceresinden turizm sektörüne katkıyı artırmaya çalışırken, diğer taraftan da Akdeniz aksında yaşayan ülkeler arasında kültürel işbirliğini geliştirmeyi amaçladık.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.