Üniversitenin 2 dev yatırımı açılacak
Yayınlanma:
Selçuk Üniversitesi (SÜ) bünyesinde yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete giren ve toplam 180 milyon liraya malolan Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi ile hayırsever işadamı Ahmet Keleşoğlu tarafından tamamı yenilenen ve Türkiye'deki 33 üniversiteden b
TAM TEŞEKKÜLLÜ SAĞLIK KOMPLEKSİ
SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan yaptığı açıklamada, yapım çalışmalarına 1984 yılında başlanan ancak çeşitli nedenlerle bitirilemeyen Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesinin hizmete açılarak çeyrek asır süren rüyanın gerçeğe dönüştüğünü söyledi.
Okudan, ''SÜ Alaeddin Keykubat yerleşkesi sınırları içerisinde 130 bin metrekare kapalı alan, 106 bin metrekare de açık alanda kurulu bulunan Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, 88 adeti yoğun bakımlarda bulunmak üzere 934 yatak kapasitesine sahiptir. Hastane sadece Konya merkez ve ilçelerinin değil Karaman, Isparta, Niğde, Aksaray, Afyon, Antalya ve ilçelerinde yaşayan hastaların da faydalanabildiği tam teşekküllü bir sağlık kompleksidir'' dedi.
Bugün itibariyle 39 ana bilim dalında hizmet veren hastane bünyesinde, 20 bilim dalı, 38 poliklinik, 25 klinik, 13 yoğun bakım ünitesi, üst düzey teknolojiye sahip son derece modern cihazlarla donatılan 22 ameliyathane, 4 doğumhane ve 2 acil servis bulunduğunu ifade eden Okudan, şunları kaydetti:
''3 bin araçlık çok geniş bir otoparkının yanı sıra gündüz ve gece görüş özelliklerine sahip helikopter pisti yer almaktadır. 472 öğrencinin eğitim gördüğü fakülte bünyesinde 23'ü profesör, 26'sı da doçent olmak üzere 107 öğretim üyesi, 64 araştırma görevlisi, 250 kadrolu personel ve 480 şirket elemanı çalışmaktadır.''
Okudan, yapımı 25 yıl süren hastane inşaatının, oldukça uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından gerçekleştirilen özverili çalışmalar neticesinde 2009 yılında hizmete girerek, hasta kabulüne başladığını belirterek, ''Şehrimizin ve üniversitemizin çeyrek asırlık rüyası gerçeğe dönüşmüştür. 180 milyon liraya mal olan Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, bugün itibariyle Mavi Tünel ve Hızlı Tren Projelerinden sonra yatırım tutarı hesaplandığında Konya'nın en büyük projelerinden biri konumundadır. Yapımına 26 yıl önce başlanan hastane inşaatı, 2003 yılı itibariyle klinik bölümlerde yüzde 62 eğitim bloğunda ise yüzde 40 düzeyindeydi. Bir başka deyişle 20 yılda ortalama yüzde 50'si bitirilen mevcut kompleksin kalan yüzde 50'lik kısmı 7 yılda tamamlanarak Konya'nın ve bölgenin hizmetine sunuldu. 1982-2003 yılları arasında göreve gelen 14 hükümet, komplekse toplam 60 milyon lira ödenek ayırırken, 2003 yılından bu yana görevde olan mevcut hükümetimiz hastaneye 120 milyon liralık destek sağlamıştır'' diye konuştu.
33 ÜNİVERSİTEDEN BÜYÜK FAKÜLTE HİZMETTE
SÜ bünyesindeki Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin de açık ve kapalı alanı hesaplandığında Türkiye'deki 33 üniversiteden büyük olduğunu vurgulayan Rektör Okudan, şöyle devam etti:
''Hayırsever işadamı Sayın Ahmet Keleşoğlu tarafından 13 ayrı bina yıkılarak yapım çalışmaları 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve 2009 yılında tamamı yenilenen Eğitim Fakülte'de bugün fiziki yapılanmaya ilişkin çalışmalar sonlanma aşamasına gelmiştir. 56 bin metrekarelik alanda kurulu bulunan eğitim fakültemizde 82 teorik sınıf, 12 resim atölyesi, 16 müzik çalışma odası, 17 araştırma laboratuvarı, 6 bilgisayar laboratuvarı, 10 öğrenci laboratuvarı, 112’şer kişilik 4 anfi, 297 akademisyen odası, 600 ve 500 metrekarelik A ve B blokları altında iki kantin, 384 kişilik konferans salonu, 350 kişilik yemekhane, 2 katlı kütüphane bulunup, A ve B bloklar ile idare binadan oluşan bir kompleks içerisindeki 14 ayrı asansör, öğretim üyeleri ve öğrencilere hizmet vermektedir.''
Resmi İlanlar
Eğitim
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.