Üniversitelerdeki Öğrenci Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Üniversitelerdeki Öğrenci Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Kaliteli eğitimleri ile bilimde dünyanın hatırı sayılır yüksekokulları arasında bulunan Alman üniversitelerindeki öğrenci sayısının artmaya devam ettiği bildirildi. Almanya'nın en iyi Üniversitesi olarak kabul edilen Münih Üniversitesinde...

Kaliteli eğitimleri ile bilimde dünyanın hatırı sayılır yüksekokulları arasında bulunan Alman üniversitelerindeki öğrenci sayısının artmaya devam ettiği bildirildi. Almanya'nın en iyi Üniversitesi olarak kabul edilen Münih Üniversitesinde (LMU) eğitim gören öğrenci sayısının 52 bine yaklaştığı haber verildi.

Süddeustche Zeitung gazetesinde yer alan habere göre LMU'da öğrenci sayısı bin kişi daha artarken, bunların 7 bin 500'ünün ilk dönem öğrencisi olduğu kaydedildi. Münih Teknik Üniversitesinde (TUM) eğitim gören öğrencilerin sayısının da 2 bin artarak 38 bin olduğu belirtildi.

Önceki hafta eğitime başlayan Münih Yüksekokulu'nda da yaklaşık 18 bin öğrenci ders görüyor. Almanya'da sadece bu üç üniversitede eğitim gören öğrenci sayısı 100 binden fazla. Almanya'nın en iyi ikinci üniversitesi olan Göttingen Üniversitesi'nde de 27 bin öğrenci yüksek öğrenim görürken, Heidelberg Üniversitesi'nde de 30 binden fazla öğrenci kayıtlı.

Bavyera'nın diğer üniversitelerindeki öğrenci sayısı ise şöyle: Nürnberg-Erlangen Üniversitesi: 38 bin, Würzburg Üniversitesi 27 bin bin, Regensburg Üniversitesi 21 bin, Augsburg Üniversitesi 18 bin, Bamberg 13 bin, Bayrreuth 12 bin ve Passau 12 bin.

Üniversite rektörleri artan öğrenci sayısıyla birlikte öğrencilere verilen eğitim kalitesinin düşmemesi için daha fazla bütçe talep ediyor. Bütçelerinin artırılmaması halinde daha fazla öğrenci alamayacaklarını kaydeden TUM rektörü Wolfgang Herrmann, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden gelen öğrencilerden yüksek öğrenim harcı alınmasını istiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.