Üniversite Öğrencilerinden Yurt Ve Ulaşım Eylemi

Üniversite Öğrencilerinden Yurt Ve Ulaşım Eylemi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Muş İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, barınma ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle eylem yaptı. Muş Valiliği önüne yürümek isteyen öğrenci...

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Muş İl Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, barınma ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle eylem yaptı.

Muş Valiliği önüne yürümek isteyen öğrenci grubuna polis müdahale etti. Güvenlik Şube Müdürü Hakan Yılmaz, üniversite öğrencilerini ikna etmeye çalıştı. Sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapacağının sözünü veren Güvenlik Şube Müdürü Yılmaz, üniversite öğrencilerini ikna etti.

Üniversiteli grup adına açıklama yaparak barınma ve ulaşım sıkıntısı çektiklerini, mağdur olduklarını ifade eden İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Lami Şahin, “Bizim buraya gelmemizin sebebi Muş Alparslan Üniversitesi’nin öğrencileriyiz. Biz KYK yurdunda kalıyoruz ve ulaşım sorunumuz var. Eşitlik hakkımızı istiyoruz. Biz her gün kampus yolunu yürümek istemiyoruz. Yüksekokulda okuyan kişi kampüsteki yurtta kalıyor, kampüste okuyan ise Çiftlikte kalıyor. Şu an yaz ve hava güzel, kışın ne yapacağız. Tüm yurtları kızlara vermişler. Eski yurdumuza dönmek istiyoruz. 2 bin ile 3 bin kız o yurtta kalıyor ve şu anda biz mağdur olduk. Günde iki araba değiştiriyoruz. Ulaşım problemimiz var. Birinci önceliğimiz barınma ve ikinci önceliğimiz ise ulaşımdır.” dedi.

Güvenlik Şube Müdürü Hakan Yılmaz ise öğrencilerin sorununu dinledikten sonra yaptığı açıklamada, “Burada hak arama diye bir şey yok, burada bir sorun var, o sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapalım. Yetkili kurumlara müracaatta bulundunuz mu? Sizin ulaşım ve barınma sorununuz var ve 3 temsilci arkadaşımızla yetkili kişilerle görüşelim ve sorununuzu çözelim.” diye konuştu. Daha sonra 3 öğrenci temsilcisi belediye başkan vekili ve vali ile görüşmek üzere ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.