Üniversite Öğrencilerinden, Darende’de Eğitime Destek

Üniversite Öğrencilerinden, Darende’de Eğitime Destek

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü, Bi-Soluk Proje kapsamında Darende ilçesinde Ahmet Çokyaşar Ortaokulu’nda kütüphane çalışması yaptı.Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü, A...

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü, Bi-Soluk Proje kapsamında Darende ilçesinde Ahmet Çokyaşar Ortaokulu’nda kütüphane çalışması yaptı.

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü, Ahmet Çokyaşar Ortaokulu’nun bir sınıfını kitaplık ve bilgisayar ile donattı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Beyhan Esra Turgut, “Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü olarak Bi-Soluk Projesi kapsamında Türkiye’nin her yerinde bu tip sınıflar oluşturmak için faaliyet gösteriyoruz. Amacımız, ihtiyacı olan arkadaşlarımızın, dostlarımızın, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermek. Daha önce Tunceli’de böyle bir faaliyet yapıldı. Tunceli’nin Mazgirt ilçesinde görev yapan şu anki Darende Kaymakamı Ali Türk, İlçe Milli Eğitim Müdürüne çalışmalarımız hakkında bilgiler vermiş. Bunun akabinde bizimle bağlantı sağlandı ve neler yapabileceğimiz konuşuldu, ardından eksikleri olan Ahmet Çokyaşar Ortaokulu belirlendi ve ilçeye gelerek sınıfı bu hale getirdik. Kulübümüzde tamamen gönüllülük esas alınıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde bir kafemiz var, bu kafe öğrenciler tarafından işletiliyor, kazanılan para kendi hesabımıza yatırılıp ve bu tip faaliyetler için bölüştürülüyor. Ahmet Çokyaşar Ortaokulu, 57. projemiz oldu” şeklinde konuştu.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce ise üniversiteli öğrencilerin anlamlı bir çalışma yaptığını ifade etti. İnce, “Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, ilçemizdeki Ahmet Çokyaşar Ortaokulu’nda bir kütüphane çalışması yaptı. Bugün de kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Üniversiteli öğrencilerimizi 5 gündür ilçemizde misafir ediyoruz, bu 5 gün içerisinde çalışmaları ile Darende’ye anlamlı bir eser bıraktılar” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.