Üniversite ile KTO arasında işbirliği
KTO Karatay Üniverditesi ile Konya Ticaret Odası (KTO) arasında eğitim, sanayi ve ticaret alanlarında geniş kapsamlı işbirliği protokolü imzalandı.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi'nde düzenlenen Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, üniversite sanayi işbirliğinin çok konuşulup, en fazla ihtiyaç hissedildiği halde istenilen sonucun da tam alınamadığı bir konu olduğunu söyledi.
Gelinen noktada sanayicilerin üniversitelerle işbirliği yapmak zorunda olduklarını dile getiren Öztürk, ''Bizim artık daha karlı yatırımlar için mutlaka inovasyon, ürün geliştirme, ARGE çalışmaları yapmamız gerekiyor. İşletme yönetimi anlamında yeni bilimsel metotları devreye sokmalıyız. Bunları yapabilmemiz için de sanayicilerimizin, iş adamlarımızın mutlaka üniversiteyle işbirliği içinde işletmelerimizi büyütmemiz gerekiyor'' diye konuştu.
''Konya'da iş beğenmeme var, TÜİK'in rakamlarında bu işsizlik olarak karşımıza çıkıyor'' ifadelerini kullanan Öztürk, şunları kaydetti:
''Türkiye'de yüzde 5-6 civarında işsiz olarak istatistiklerde göründüğü halde yaşı 23-30 arasında çok ciddi bir kitle var. Yaklaşık 50 kadar arkadaş iş için bize geldiğinde organize sanayi bölgesine gönderdim ve bunlardan sadece 5 tanesi başvuru için gitti. Bunlardan 3'ü işi beğenmedi sadece 2'si iş başı yaptı. Bu sorunu yönetim kurulunda da gündeme geldi. Şu andan itibaren belediyelerin ve kamunun minimum 6 veya 12 ay işsiz olmadığı sürece hiç kimseyi işe almamasını talep ediyoruz. İnsanlar bir anda özel sektördeki işi bırakıp kamuya geçme isteği gibi bir de çaba var. Organize sanayi bölgesi açılacak ve 10 bin yeni istihdam oluşacak. Böylece Konya'da personel bulamama açığı daha da artacak. Bu durum TÜİK'e bakarsan istatistiklerde işsizlik, Ticaret Odası'ndan bakarsan ise iş beğenmeme olarak gözüküyor.''
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak da dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanabilmeleri için usta çırak ilişkisinin önemli olduğunu belirtti.
Staj programlarının olması gereken noktadan uzak olduğunu bildiklerini ifade eden Torlak, ''Girişimci, lider, yenilikçi, geleceğe hazır gençler yetiştirmeyi amaç edinen bir üniversite olarak ticaret ve sanayi odalarımızın desteklerini bulduk ve bu destekler çerçevesinde öğrencilerimiz daha kapsamlı ve derinlikli staj yapma imkanlarını bulacak'' dedi.
Konuşmaların ardından Öztürk ve Torlak, eğitim, sanayi ve ticaret alanlarında geniş kapsamlı işbirliği protokolünü imzaladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.