Üniversite Hastanesi Bahçesinde Sağlık Protestosu

Üniversite Hastanesi Bahçesinde Sağlık Protestosu

İstanbul Üniversitesi bahçesinde bir grup sağlık çalışanı, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek eylem yaptı. Slogan atan grup, yaptıkları yürüyüşün ardından olaysız dağıldı. Devrimci Sağlık İş, Eğitim Sen Üniversiteler...

İstanbul Üniversitesi bahçesinde bir grup sağlık çalışanı, hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek eylem yaptı. Slogan atan grup, yaptıkları yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.

Devrimci Sağlık İş, Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi, İstanbul İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi, İstanbul Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçiler Sendikası, TASİŞ-DER, Tez-KOOP İş Sendikası üyesi bir grup Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bahçesinde hükümetin sağlık politikalarını protesto etmek için toplandı. ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ ve ‘Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’ şeklinde slogan atan grup, ‘Baskılar soruşturmalar bizi yıldıramaz’ yazılı pankart taşıdı.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nin eczanesinde onlarca ilacın bulunmadığını belirten İstanbul Tabip Odası sorumlusu Coşkun Canıvar, “Ağrı kesicisinden, antibiyotiğine kadar acil müdahale gerektiren hastalara yönelik ilaçlar bulunmuyor. Hasta ve hasta yakınları ilaçları dışarıdan almaya çalışıyor. Birçok ameliyat malzeme eksikliği sebebiyle yapılamıyor. Hükümetin sağlık politikaları sebebiyle hastalar bu olumsuzlukları yaşıyor.” dedi.

Grup, hastane bahçesinde bir süre yürüdükten sonra eylemine son verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.