Üniversite hastaneleri çözüm bekliyor

Üniversite hastaneleri çözüm bekliyor
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Sağlık Bakanlığının Yeniden Yapılandırılması ve Kamu Hastane Birlikleri konulu panel, Süleyman Demirel Kültür Merke
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen “Sağlık Bakanlığının Yeniden Yapılandırılması ve Kamu Hastane Birlikleri” konulu panel, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Panelde sağlık hizmetlerinde yapılan yeni düzenlemeler ve bunların uygulama alanlarına yansımaları tartışıldı.
Moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci'nin yaptığı panelde İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur sunumlarını paylaştı. Panele Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, hastane başhekimleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konya'daki hastanelerin sağlık hizmeti kalitesini artırdığını söyleyen Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, “Sağlık Bakanlığı'nın yeniden yapılanmasıyla hem hasta hakları açısından, hem de halk sağlığı hizmetleri açısından önemli gelişmeler yaşandı. Bu hizmetler kuşkusuz ki sağlık alanındaki hizmetleri daha da nitelikli hale getirilecektir. İlimizde sağlık hizmetlerine ulaşmak önceki yıllara göre daha da kolaylaştı. Personel hareketliliğinin düzene girmesi ve finansal sorunların çözümüyle artık Konya'daki hastaneler hizmet kalitesini iyice artırmış oldu” dedi.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastanelerine ilişkin yeni düzenlemelerini değerlendirerek, “Kamu hastanelerinin tek çatı altında toplanarak kalitesinin artırılması, özelleştirilmesi ve yabancı personelin çalıştırılması söz konusudur. Ciddi sorunların bir araya toplanan hastaneler yoluyla çözülmesi amaçlanmaktadır” dedi. Sağlıkta dönüşüm çerçeveleri kapsamında birçok yeni düzenleme gerçekleştirildiğinin de altını çizen Prof. Dr Şahin, “Yeni programlar çerçevesinde sağlık hizmetlerinin yanında sağlık sektörüne finansal destek sağlayan kurumların da tek çatı altında toplanması söz konusudur. Bu programlar ile üniversite hastanelerinin personel ve finansman sorunu da çözüm bekleyen önemli bir konudur. Çünkü üniversite hastaneleri sağlık hizmetinin personel eğitimini ve sektörün bilimsel araştırmalarını yürüten kurumlardır” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE SAĞLIK EYALETLERİNE BÖLÜNÜYOR
Sağlık Bakanlığı'nın yeniden yapılanması hakkında bilgi veren İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ise, “Bakanlığın geliştirdiği yeni düzenlemeler günün şartlarına uygun hale getirilmelidir. Çıkabilecek herhangi bir sorunda da kontrol edilebilir çözümlerin üretilmesi gerekir. 800 civarında kamu hastanesinin gruplara ayrılarak yönetilmesi düşünülüyor. Böyle bir bölünmeyle Türkiye sağlık eyaletleri haline gelecek ve her eyaletin kendi içinde kendine yeter hale getirilmesi planlanıyor. İllerdeki sağlık yöneticileri, kaynakların ve yatırımların dağılımı ve bunların daha verimli hale gelmesi konusunda da sorumlu kişi olacaktır” dedi.
Prof. Dr. Aydın'ın sunumunun ardından İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur da uygulamalarda karşılaşılan sorunlar hakkında dinleyicilere bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.