Umut Oran: Kıyıları İmara Açan Başbakan Erdoğan’dır

Umut Oran: Kıyıları İmara Açan Başbakan Erdoğan’dır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, kıyıları imara açan kişinin Başbakan Erdoğan olduğunu iddia ederek, "100 metre mesafeyi aşağıya çeken Başbakan Erdoğan ve onun hükümetidir.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, kıyıları imara açan kişinin Başbakan Erdoğan olduğunu iddia ederek, "100 metre mesafeyi aşağıya çeken Başbakan Erdoğan ve onun hükümetidir. Hangi koyda hangi ihalelerin verileceği ve parsellerin belirlenip verileceğine karar veren bir kişi var, Başbakan Erdoğan’dır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Muğla’nın Bodrum ilçesinde katıldığı bir toplantı öncesi, gazetecilerin, kıyı şeridinde bulunan kaçak yapıların yıkımı ile ilgili sorularını cevapladı. Doğu ve Güneydoğu gençlik kolları il başkanlarının katılımı ile Yalıkavak Belediyesi Mehmet Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın yanı sıra CHP Doğu ve Güneydoğu gençlik kolları il başkanları, temsilcileri ve partililer katıldı.

Toplantı öncesinde, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ı makamında ziyaret eden Oran, il başkanları ve temsilciler ile bir araya gelerek, kısa süreli sohbet etti. Sohbetin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Oran, Türkiye’nin çok yoğun ve sorunlu bir gündemi olduğunu ifade ederek, “Başbakan'ın, geçen haftalarda yaklaşık bir hafta ortalardan kaybolmasını ve daha sonra çıkarak Bodrum’la ilgili, koylarla ilgili çıkıp ahkam kesmesini doğru bulmuyorum. Bu kadar ciddi sorunlar varken parlamento da tatil yapmamalı. Bir ülkenin başbakanı bir hafta on gün ortalardan kaybolamaz. Daha sonra ortaya çıkıp Bodrum’da bulunan koylardaki çarpık yapılanmayı işaret edemez.” dedi.

"TÜRKİYE İTİBARSIZLAŞAN VE YALNIZLAŞAN BİR DIŞ POLİTİKA İÇERİSİNDE"

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Oran, kıyı şeridi yıkım kararı ile ilgili sert açıklamalarda bulunarak sözlerine şu şekilde devam etti: “Nedir Türkiye’nin sorunları? İşte dış politika ortada. Türkiye itibarsızlaşan ve yalnızlaşan bir dış politika içerisinde. Daha dün 3 tane ülke Türkiye’yi çok ağır eleştirdi. ABD, İsrail ve Mısır, Başbakan’ın Mısır’la ilgili yapmış olduğu konuşmadan sonra bizi çok kötü eleştirdi. Şu aşamada Orta Doğu ile ilgili büyük bir sorun yaşanıyor. Bu gibi durumlar, biz parlamenterlere tatil yapma lüksü vermemeli. Daha yeni 2 pilotumuz kaçırıldı ve nerdeyse bir haftayı geçti haber yok. Başka ülkelerde bir vatandaş kaçırılsa seferberlik ilan edilir. Kıyı şeridi kanunu ile ilgili şunları belirtmek istiyorum; bir kere kıyıları imara açan kişi Başbakan Erdoğan'dır. 100 metre mesafeyi aşağıya çeken Başbakan Erdoğan ve onun hükümetidir. Hangi koyda hangi ihalelerin verileceği ve parsellerin belirlenip verileceğine karar veren bir kişi var, Başbakan Erdoğan’dır. Dolayısıyla Başbakan Erdoğan’ın ortadan kaybolup daha sonra Bodrum’da ortaya çıkıp, 'buradaki çarpık yapılaşmayı yıkıyorum, ve kınıyorum' demesi kabul edilebilir bir şey değil. Bunların izinlerini veren ve organizasyonlarını yapan yine Başbakan Erdoğan’dır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.