Umumi tuvaletlere bu şehirde dev zam geldi! Konya'da kaç para?

Umumi tuvaletlere bu şehirde dev zam geldi! Konya'da kaç para?

Türkiye'de birçok şehirde umumi tuvaletler ücretli. Son olarak Eskişehir'de umumi tuvaletlere dev zam geldi. Konya'da umumi tuvaletleri kullanmak kaç para? İşte cevabı....

Türkiye genelinde umumi tuvaletlerle ilgili ücretler zaman zaman gündem oluyor. Bazı şehirlerde umumi tuvaletlerin giriş ücreti 20 lirayı bulabiliyor. Turistik şehirlerdeki bu fiyatlara vatandaşın tepkisi ise sert oluyor. Son olarak bir şehirde daha umumi tuvaletlere dev zam geldi. Yeni zamla birlikte 3,5 TL olan giriş ücreti 5 TL'ye yükseltildi. Yüzde 43 olarak belirlenen bu zamma halkın tepkisi sert oldu.

umumi-tuvalet.jpg

TÜRK LİRASI ÇOK DEĞER KAYBETTİ

Tuvaletin bile 5 lira olmasının Türk Lirası'ndaki değer kaybını ortaya koyduğunu belirten bir vatandaş, "Eskiden tuvalete girmek 1 liraydı. Sonra ne olduysa fiyat 3 liraya kadar yükseldi. Şimdi yeni zamla birlikte umumi tuvalete giriş ücretinin 5 liraya yükseltildiğini öğrendim. Çok sinirlendim bu duruma. Bizim paramız hangi ara değersizleşti" sözlerini kullandı.

KONYA'DA UMUMİ TUVALET ÜCRETLERİ NE KADAR?

Konya ise umumi tuvalet ücretleri noktasında diğer şehirlerden çok daha farklı bir sistemle hizmet veriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki umumi tuvaletler ücretsiz bir şekilde vatandaşın kullanımına sunuldu.

ucretsiz-tuvalet.jpg

Söz konusu uygulamayı Konya'da yaşayanlar ve şehir dışından kente gelenler takdir ediyor. Konya'da bazı camilerin tuvaletleri ise ücretli. Bu tuvaletlerin giriş ücreti 1-2 lira civarında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum