Umre ödüllü sınav

Umre ödüllü sınav

Diyanet-Sen Konya Şubesi ve Kitap Dünyası'nın işbirliğiyle düzenlenecek deneme sınavında, birinci olanların arasından kurayla belirlenecek kişi ücretsiz umreye gönderilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlilik Sınavı'na hazırlık amacıyla Diyanet-Sen Konya Şubesi ve Kitap Dünyası'nın işbirliğiyle düzenlenecek deneme sınavında, birinci olanların arasından kurayla belirlenecek bir kişi, ücretsiz umreye gönderilecek.
Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, Konya'da bir restoranda düzenlenen basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personel alımı, görevlendirme ve görevde yükseltme için çeşitli sınavlar yaptığını söyledi. 
Bu sınavlara iyi bir şekilde hazırlanabilmek için kapsamlı bir kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirten Akpınar, ''Kitap Dünyası bu ihtiyaca cevap verebilmek için alanında uzman hocaların kontrolünde bir kitapla okuyucularının karşısına çıktı. Yayınladığı kitabı ile haklı bir kamuoyu teveccühüne mazhar olan yayınevi şimdi yeni bir hizmet sunuyor'' dedi. 
Bin 300 soru ve 2 binden fazla kavram açıklaması ile oldukça kapsamlı bir kitap olan Pratik Hazırlık Kitabı'nın 14. Baskısını yayınlayan Kitap Dünyası'nın, Diyanet-Sen Konya Şubesi işbirliğiyle Türkiye'de ilk defa deneme sınavı yapacağını ifade eden Akpınar, şunları kaydetti 
''26 Şubat Pazar günü saat 10.00'da Konya Karatay Merkez İmam Hatip Lisesi'nde yapılacak sınav sonucunda birinci gelenler içerisinden kura ile belirlenecek bir kişi umre ile ödüllendirilecek, 10 kişiye ise Elmalı Hamdi Efendi'nin Hak Dini Kur'an Dili adlı tefsir takımı hediye edilecek. Sınav, Diyanet İşleri Başkanlığında görev almak isteyen yahut kurumda halen çalışanları yakinen ilgilendirdiği gibi temel dini konularda kendini ölçmek ve seviyesini görmek isteyenleri de ilgilendirmektedir.'' 
Kitap Dünyası Sahibi Mustafa Çalışkan ise Konyalı yayıncı kuruluş olarak, bu konuda herkese yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. 
Pratik Hazırlık Kitabı'nın Türkiye genelinde aranan bir kitap haline geldiğini vurgulayan Çalışkan, ''Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri arasında en çok üyeye sahip ve yetki sahibi olan Diyanet-Sen Konya Şubesi'nin Başkanı Ali Koç ve arkadaşlarıyla birlikte bu önemli hizmette işbirliği yaparak önemli bir hizmeti icra etmeye talip olduk'' diye konuştu. 
Koç da Diyanet-Sen Konya Şubesi'nin, diyanet çalışanlarına ve Kur'an gönüllülerine yönelik farklı ve kaliteli hizmetler yapma konusunda ilkleri yaparak başarılı çalışmalar elde ettiğini söyledi. 
Yeterlilik deneme sınavına katılmak isteyenlerin bugünden itibaren 25 Şubat'a kadar Diyanet-Sen Konya Şubesi'ne ya da Kitap Dünyası'na 7 lira karşılığında başvuruda bulunabileceğini aktaran Koç, sınava gireceklere başarılar diledi.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.