Ümmetin sessizliği canımızı yakıyor

Ümmetin sessizliği canımızı yakıyor

Mescid-i Aksa Vaizi Eşşeyh Muhammed Arif, “ Siyonist rejim, ecdadınızın izlerini ve hatıralarını silmek için çabalıyor. Camilerimizi ezansız bırakmak istiyorlar. Ümmetin sessizliği canımızı yakıyor. Mescid-i Aksa'ya sahip çıkın” dedi

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şubesi, Siracül Aksa Eğitim Kültür ve Yarıdmlaşma Derneği ve Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından organize edilen “Gönül Coğrafyamız Kudüs ve Mescid-i Aksa” konferansı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Süleyman Şah Salonu'nda gerçekleştirilen programa Araştırmacı Yazar Musa Biçkioğlu'nun yanı sıra Mescid-i Aksa Vaizi Şeyh Muhammed Arif, Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Uzm. Cemil Paslı, Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şube Başkanı Adem Ceylan,  Aliya Ali İzzetbegoviç Cami Derneği Başkanı İbrahim Günay ve çok sayıda davetli katıldı.

EZANLARIMIZ SUSTURULMAK İSTENİYOR

Mescid-i Aksa Vaizi Eşşeyh Muhammed Arif, Türkiye'ye gelirken Filistin'de nöbet tutan kadın ve erkeklerin selamını getirdiği söyledi. Konya'nın Hz. Mevlana, Necmettin Erbakan ve Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun memleketi olduğunu belirten Şeyh Muhammed Arif, “Ben, Filistin'de gözyaşlarını bıraktım. İşgalci askerler tarafından kuşatılmış Mescid-i Aksa'yı bıraktım ve size geldim. Siyonist rejim, zulümlere devam ediyor. Ezanlarımız susturulmak isteniyor. Hizmet eden dernekler kapatılıyor. İslam alemindeki sessizliği gördüğümüz için size sığındık” dedi.

MESCİD-İ AKSA YALNIZ KALMAYACAK

Türkiye'nin misafirperver olduğunu ve bu özelliğini ecdadlarından aldığını ifade eden Eşşeyh Muhammed Arif, “Suriyeli kardeşlerimizin namusu çiğnenirken, acımadan genci yaşlısı, çocuğu öldürülürken siz onlara kapılarınızı açtınız. Yemek verdiniz, aynı sofraya oturdunuz. Ümmete canlılık verdiniz. Mescid-i Aksa büyük bir tehlikenin eşiğinde. Kanuni Sultan Süleyman, sizin ecdadınız. O sur ördü. Aynı zamandı Filistin halkına su kıtlığı zamanında su getirdi. Sultan Abdülhamit Han'a gelip, bize Filistin'den toprak ver sana saltanat ve hazine verelim denildiği zaman o; tüm dünyaya meydan okuyarak, 'Boynumuda koparsanız size Filistin'den tek karış toprak vermeyeceğim' dedi. Ümmetin birliğe ve dirliğe ihtiyacı var” diye konuştu.

İSLAMIN EN DERİN TARİHİ KUDÜSTE YATAR

Kudüs'ün anlatmak ile bitecek bir yer olmadığını belirten Araştırmacı Yazar Musa Biçkioğlu, Kudüs'te İslam dünyasının en derin tarihinin yattığını söyledi. Kubbet-üs Sahra'nın 685 yılından beri orijinal şekli ile ayakta durduğunu dile getiren Biçkioğlu, “Buradan tam 400 metre ileride Kıyamet Kilisesi var. Yazıklar olsun, bu kilise camimizin minaresinden büyük olmamalıydı. Kudüs, Hz. Adem'in hayatını sürdürdüğü, Hz. İbrahim'in ve İsmail'in hicrete başladığı, Hz. Yusuf'un yaşayıp defnedildiği, Hz. Musa'nın girmek isteyip de giremediği bir yerdir. Kudüs, kıyamete kadar gündemde kalmalı. Ama Müslümanlar olarak gündemde tutamıyoruz. Kur'an-ı Kerim de çoğu yer Kudüs'ü anlatır. Bu kadar bereketli olan bir toprağın gönlümüzden ve gözümüzden uzak olması ne kadar da acı” ifadelerini kullandı.

KUDÜS'Ü SLOGANDAN ÖTEYE GEÇİRMELİYİZ

“Biz biriz, bütün ümmet olarak gece ayakta ve diri olmalıyız” diyen Biçkioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yetmez, ileriye gitmeyi de bilmeliyiz. Kudüs, bize yolumuzu gösteren bir rehberdir. Yeryüzündeki 1 milyar 800 milyonluk Müslüman nüfus Maalesef Filistin'i doyuramadı. Ülkenin yüzde 70'i aç. Bizler, çok önemli bir medeniyetin mirasçılarıyız. Sınır uçlarımız bitmez. Sinir uçlarımız sınır uçlarımızı aştı. Kimse bilmiyor ama Kudüs, 1980'den beri İsrail'in başkenti. İsrail'e düşman demek bile bize yakışmaz. Utanmamız gerekiyor. Fikirsel ve zihinsel işgalden kurtulmalıyız. Allah, bize Kudüs'ü fethetmeyi nasip edecek. O, herşeye kefildir.

KUDÜS İÇİN YÜREĞİMİZ ATMALI

“Kudüs'ün, Halep'in Konya olduğunu vurgulayan İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şube Başkanı Adem Ceylan da şunları kaydetti: “Bütün İslam coğrafyası bir ve kardeştir. Kalbimiz, Halep, Şam, Kudüs ve bütün Müslüman coğrafyası için atmalıdır. Kudüs, değerlerimizin en bariz sembolüdür. Üzerine ne kadar şiir yazılsa az. Kudüs'te şerefli hatıralar ve peygamberler yaşadı. Bu emanete sahip çıkmakla, kulluğumuzu ortaya koyacağız. Sorumluluklarımız var. Allah 15 Temmuz gecesi bu ülkenin çocuklarına şehitliği nasip etti. Diri olmak zorundayız. Kudüs, Gazze ve Halep'i gündemden düşürmemeliyiz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.