Ümit Özdağ ve Mümtaz'er Türköne'nin Türklük tartışması

Ümit Özdağ ve Mümtaz'er Türköne'nin Türklük tartışması

Türkiye'nin yakından tanıdığı iki isim, Prof. Dr. Ümit Özdağ ve Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne canlı yayında Türklük kavramını ve Anayasa'daki Türklük tanımını tartıştı.

Biri eski iki ülkücü canlı yayında Türklük kavramını tartışırsa ne olur? 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Zaman gazetesi yazarı, Fatih Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne dün canlı yayında Türklük kavramı hakkında önemli ifadeler kullandı.

Genç Bakış programına katılan ülkücü camianın yakından tanıdığı iki isim son günlerde üzerinde büyük tartışmaların döndüğü Türklük kavramı ile ilgili çok çarpıcı bir tartışma yaptı. Mümtaz'er Türköne mevcut Anayasa'daki vatandaşlık tanımının aslında Türklüğü tanımladığını bunun da Türklük kavramını kısıtladığını savunurken, Ümit Özdağ ise Anayasa'daki Türk kavramının, bir ırka değil aksine vatandaşlığa vurgu yaptığının altını çizdi.

TÜRKÖNE: MAMAK'TA İSTİKLAL MARŞI'NI DÖVEREK SÖYLETTİLER

Türk bayrağının Osmanlı'dan devraldığı bir bayrak olduğunu, hatta Türklerin Müslüman olmasıyla sembolleştirdiği, İslam'ın sembolü olduğunu söyledi. Mümtaz'er Türköne "İstiklal Marşı söylenirken kıpırdayanları döner azarlardım. Mamak Askeri Cezaevi'nde uzun süre dayak yiyerek İstiklal Marşı söylettiler bana. Uzun süre İstiklal Marşı söyleyemedim. Türk'üyle Kürt'üyle bin yıllık bayrağınızdan birilerini nefret ettirdiniz. Bunu nasıl başardınız diye sormak lazım.. Artık bu sorun biterse, gelecek sene Diyarbakır'a Nevruz'a gideceğim, orada Türk bayrağından başka birşey göremeyeceksiniz. Çünkü Türk bayrağına Kürt neden itiraz etsin. Bu yaşananlar olmasaydı neden itiraz edecek?" ifadelerini kullandı.

ÖZDAĞ: TÜRK BAYRAĞIYLA APO POSTERİ BİR ARADA OLAMAZ

Diayrbakır'da yapılan Nevruz kutlamalarında Türk bayrağının bulunmaması ile ilgili Ümit Özdağ'dan farklı bir yorum geldi. Ümit Özdağ, alanda Türk bayrağı olmamasından memnun olduğunu aksine olsaydı üzüleceğini ifade ederek, "Apo posterini taşıyan bir güruhun Türk bayrağını sallamasını samimi bulmam" dedi.

"MHP YÜZ SENE SONRA DA OLACAKTIR"

Türkiye'de birçok partinin siyaseten tükendiğini ve kapantığını, ancak Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurulduğu günden bu yana varlığını sürdürdüğünü belirterek, "10 sene sonra AK Parti'nin siyaseten varlığı tartışılır. Ancak MHP yüz sene sonrada var olacaktır. Çünkü bu ülkenin ana damarıdır" sözlerini ekledi.

Mümtaz'er Türköne de "damardan girdin be" diyerek Özdağ'a takıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.