"Uluslararası Meslek Hastalıkları Karnemiz İç Açıcı Değil"

"Uluslararası Meslek Hastalıkları Karnemiz İç Açıcı Değil"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ’İş sağlığı ve güvenliği’ konulu panel düzenlendi.ERÜ İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ’İş sağlığı ve güvenliği’ konulu panel düzenlendi.

ERÜ İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde konuşan ERÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su, gelişen teknoloji ile beraber sanayinin hızlandığını belirtti. Su, "Günümüz de teknoloji sanayileşmeyi hızlandırmakta ve bununla birlikte oluşan katma değer toplumların refah düzeyini yükseltmektedir. Ancak bu gelişme ile birlikte teknoloji çevreyi ve çevre ile birlikte çalışanların sağlık ve güvenliğini tehdit etmektedir. Gelişmiş ülkeler yasal önlem, toplumsal eğitim ve bilinçlendirme ile sorunun çözümü için çaba sarf ederek yol almış bulunmaktadır. Sanayileşmesini henüz tamamlayamamış ülkeler ve eğitim ve denetim sistemlerinin yeterli olmadığı ülkelerde gayretler istenilen düzeyde olmamakta ve bununla beraber ilerlemekte istenilen düzeyde olmamaktadır. Bu problemlerin temel kaynağının insana verilen değer ve bilinç eksikliği olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda problemlerin çözümü için eğitim temelli bir yasal düzenlemenin şart olduğunu dile getiren Su, "Çünkü bu konularda eksiklikler bir araya geldiğinde iş kazaları ve meslek hastalıkları gibi insan ve toplum yaşamını ilgilendiren birçok olumsuz sonuç ortaya çıkıyor. Ülkemizde iş sağlığı ve alanında son yıllarda sık sık gündeme gelen uluslararası meslek hastalıkları karnemiz iç açıcı değildir" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.