Ulucami’de Cuma Çıkışı İsrail’in Filistin Katliamı Protesto Edildi

Ulucami’de Cuma Çıkışı İsrail’in Filistin Katliamı Protesto Edildi

İsrail’in Gazze saldırısı ve Filistin katliamı, Bursa Ulucami’de cuma namazının ardından protesto edildi. Namazın ardından şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulucami İmamı Zekeriya Şekerci’nin kıldırdığı...

İsrail’in Gazze saldırısı ve Filistin katliamı, Bursa Ulucami’de cuma namazının ardından protesto edildi. Namazın ardından şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ulucami İmamı Zekeriya Şekerci’nin kıldırdığı cenaze namazında İsrail kınanırken, Filistinliler için dua edildi. Bu sırada bazı vatandaşların ağladığı gözlendi.

Ardından Orhangazi Parkı’nda basın açıklaması yapan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, Filistin bayrakları ile İsrail’i protesto etti. Sloganlarla İsrail’i kınayan grup adına açıklama yapa Platform Sözcüsü Numan Şeker, kaçırılan ‘İsrailli 3 illegal yerleşimci gencin faili meçhul cinayete kurban gitmesinin’ sorumluluğunun Hamas’a yüklenerek, İsrail tarafından Filistinliler üzerine bomba yağdırıldığını ifade etti.

Şeker, şunları dile getirdi: “Başta ülkemiz olmak üzere dünya devletlerini, Gazze’de yaşanan katliama seyirci kalmayarak, katil devlet İsrail’in saldırılarını durdurmak için gerekli tüm girişimleri başlatmalıdır. Bu durumda, vicdanlarımızı uyandırıp, gündelik telaşların esaretinden kurtulalım, kulaklarımıza Filistin’den yükselen sesinin girmesine izin verelim. İsrail zulmü altında inleyen Filistinlilerin sesi soluğu olmaya çalışalım. Onların uzattığı eli tutup, yaralarını saralım, gözlerindeki yaşı silelim. Tüm bu yaşanan vahşet karşısında, başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını harekete geçmeye çağırıyor ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası bir baskı oluşturulmasını talep ediyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.