‘Ülkemize refahı halkla  birlikte getireceğiz’

‘Ülkemize refahı halkla birlikte getireceğiz’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 101. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Konya’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

CHP Konya İl Sekreteri Ferhan Ervura.l Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulan ilk partisinin CHP olduğunu belirterek, “Bugün halkın partisi olan partimiz CHP 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesi sonunda şanlı geçmişimizin kararlığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, il partisi Halk Fıkrası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fıkrası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisine dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101. yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Partimiz CHP’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi, meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Partimiz CHP’yi Türkiye’nin 1. partisi yapmıştır. Halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

TÜRKİYE İTTİFAKI YERE DÜŞEN EKMEĞİ BAŞININ ÜSTÜNE KOYAR

Türkiye’ye refahı halkla birlikte getireceklerini dile getiren Ferhan Ervural, “101 yıllık partimize yaşattığımız gururu zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye İttifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üstüne koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür. O ekmeği kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye İttifakının mimarı Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemizi hak ettiği refahı halkımızla birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki, Büyük Önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyetimiz ve CHP yaşayacaktır. Hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, altı oku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularımızla anıyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.