"Ülkemizde Esas Darbe 18 Aralık'ta Yürütme Eliyle Yargıya Yapıldı"

"Ülkemizde Esas Darbe 18 Aralık'ta Yürütme Eliyle Yargıya Yapıldı"

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayını gün yüzüne çıkartan polis müdürlerinin, mevcut hükümete darbe yapmak iddiasıyla gözaltına alınmalarının...

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayını gün yüzüne çıkartan polis müdürlerinin, mevcut hükümete darbe yapmak iddiasıyla gözaltına alınmalarının tam bir hukuk skandalı olduğunu söyledi.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayına katılan polis müdürlerine savcının, 'mevcut hükümete darbe yapmak için kimden emir aldınız' sorusunu sormasını hukuk komedisi olduğunu belirten Gündoğdu, böyle bir yargılamanın cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğunu kaydetti.

Polis müdürlerinin darbeye teşebbüs etmek iddiasıyla gözaltına alınmalarının kelimenin tam anlamıyla hukuk skandalı olduğunu belirten Gündoğdu, Manavgat'ta yaptığı açıklamada, ülkede esas darbenin 18 Aralık'ta yürütme tarafından yargıya yapıldığını söyledi.

Ülkede hukuk anlamında sözün bittiği ve tuzun koktuğu bir dönemin yaşandığını belirten Gündoğdu, "Ülkemiz darbelerle ilgili yeni bir olayla karşı karşıya. 17 ve 25 Aralık'ta görevlerini yerine getiren polis müdürleri, hükümete darbe yapma girişiminde bulunma suçlamasıyla gözaltına alınıyor. Bu tam bir komedi. Ülkemizde yargılama siyasi işaretle yapıldığı için ayaklar altında geziyor. Yolsuzluğu ve rüşveti gün yüzüne çıkaran polislere darbe yapmakla suçlamak, millete karşı yapılmış Nisan 1 şakası. Bu halimize dünya gülüyor. Lugatımıza yeni bir darbecilik daha girdi. Kimsenin milletin zekasıyla alay etmeye hakkı yok. Ülkemizde ne acıdır ki esas darbe yürütme eliyle yargıya darbe yapıldı." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.