Ülkem İçin Kan Veriyorum

Ülkem İçin Kan Veriyorum

Koç Holdingin, kurucusu Vehbi Koçun Ülkem Varsa Ben de Varım sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlattığı Ülkem İçin Projesinin, 2010 yılı uygulaması olarak Ülkem İçin Kan Veriyorum kampanyas

Koç Holding’in, kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varım’ sözünden yola çıkarak 2006 yılında başlattığı ‘Ülkem İçin Projesi’nin, 2010 yılı uygulaması olarak ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası hayata geçirilmişti. Kan bağışı kampanyası, düzenli kan bağışçısı olma alışkanlığını yaymak amacıyla 2011 yılında da Türkiye’de 81 ilde Ülkem İçin elçileri, Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin de desteğiyle hız kesmeden devam ediyor. ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasına Konya Ülkem İçin Elçisi Arçelik Bayii Şeref Kamışçıoğlu önderliğinde Koç Topluluğu bayileri ve çalışanları da destek veriyor. Kampanya çerçevesinde, Konya’da 2 Haziran’da Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Kızılay Müdürü Osman Haklı, Kızılay yetkilileri, Koç Topluluğu bayilerinin katılımıyla kan bağışı organizasyonu düzenlendi. Konya’da kan bağışı 3-4 Haziran’da da devam edecek.

Kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varım’ sözünden yola çıkarak 2006 yılında ‘Ülkem İçin Projesi’ni başlatan Koç Holding, 2010 yılı uygulaması olarak Türk Kızılayı işbirliğinde ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasını hayata geçirmişti. Kampanya 2011 yılında da düzenli kan bağışçısı olma alışkanlığını yaymak amacıyla Türkiye’de 81 ilde Ülkem İçin elçilerinin, Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin de desteğiyle hız kesmeden devam ediyor.

‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası çerçevesinde Ülkem İçin Elçisi Şeref Kamışçıoğlu önderliğinde 2 Haziran tarihinde Konya’da Zafer İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde kan bağışı organizasyonu gerçekleşti. Konya’da kan bağışı 3-4 Haziran’da da devam edecek.

Kan bağışının insan hayatı için önemi konusunda farkındalık yaratarak gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçısı sayısının artması amaçlanan kampanyada, Koç Topluluğu çalışanları Kızılay’ın bugüne kadarki en yüksek katılımlı kampanyasına imza attı. Kampanyanın devamında 2011 yılı içerisinde Türkiye’de 81 ilde Koç Topluluğu şirketlerinin genel müdürlükleri ve tesislerindeki çalışanları ve bayileri öncülüğünde kan bağışı kampanyaları devam edecek.

“7 AYDA 100 BİN KİŞİNİN HAYATINA DOKUNDUK”

Koç Holding’in kan bağışının insan hayatı için önemi konusunda farkındalık oluşturmak, düzenli ve gönüllü kan bağışçısı sayısını artırmak amaçlarından yola çıkarak, ‘Ülkem İçin Projesi’ 2010 yılı uygulaması olarak başlattığı ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası birinci yılını doldurdu. Mustafa V. Koç, Türk Kızılayı ile işbirliği içinde geçtiğimiz yıl başlatılan kan bağışı kampanyasına bu yıl da devam ettiklerini anlatırken, “Düzenli bağışçılık alışkanlığını yerleştirmek için iki dönem olarak yürüttüğümüz bu bağışlarla Kızılay’ın bugüne kadarki en büyük kampanyasına imza atma başarısını gösterdik. Topluluğumuz çalışanları ve bayileri olarak 31 Mayıs-31 Aralık 2010 tarihleri aralığında toplam 32 bin 580 ünite kan bağışladık. Bir ünite kanın 3 hayat için umut olduğunu düşünürsek yaklaşık 100.000 kişinin hayatına dokunmuş olduk. Ne mutlu bize” diye konuştu. Kampanya kapsamında kan bağışlayanlar arasından toplam  bin 588 kişinin 5 ve üzeri kez, 431 kişinin de 10 ve üzeri kez kan bağışladığını da vurgulayan Mustafa V. Koç, “Koç Topluluğu’nun büyük bir gönüllülük ve heyecanla yürüttüğü kampanyayı ve ulaşılan rakamları gururla takip ediyoruz. Yani onlar aslında bu projeyle ülkemizde yaratmaya çalıştığımız düzenli kan bağışçılarına birer örnek. Bu rakamın ülkemiz çapında artmasını diliyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.