Ülkem her şeyden önemli

Ülkem her şeyden önemli

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) eski Konya Milletvekili Atilla Kart, il başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaparak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) eski Konya Milletvekili Atilla Kart, il başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaparak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kart, CHP'nin edilgen yapıdan sıyrılıp, siyasi reflekslerini daha iyi harekete geçirmesinin gerekli olduğunu söyledi. Türkiye'nin partisinden önce geldiğini ve ülke çıkarı neyi gerektiriyorsa onu yapmanın öncelikli bir iş olduğunu belirten Kart, “CHP; bu güç, potansiyel ve misyona sahip bir partidir” dedi.

“Bu kritik süreçte halka doğrudan ulaşılarak, demokrasi temelli güven veren çalışmalar yapılmalıdır” diyen Kart, şunları kaydetti: “15  Temmuz gecesi felaketin eşiğinden döndük. Parlamenter rejimi ve toplumsal barışı hedef alan bu girişimin başarıya ulaşma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Bu girişim başarılı olsaydı, 16 Temmuz sabahı bambaşka bir ülke haline dönerdik. Bölgede ve içimizde iç barış yerle bir olurdu. Hep birlikte topyekün direnmeyi başardık. Ülkemiz adına her zaman ve her şart altında darbeye karşı koymak milli ve insani görevdir. Demokrasinin bizlere yüklediği bir sorumluluktur. FETÖ'yü yöneten karar mekanizmasını iştirak eden, işlenen suçların ne olduğunu bilen ve kasten suç işlemeye devam eden herkes, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Biz birliğimize karşı koymak isteyenlerle dün olduğu gibi bugünde kararlılıkla mücadele içindeyiz. Suçlu ile suçsuz ayrımı doğru yapıldığı takdirde topluma en büyük hizmet zaten yapılmış olacak. FETÖ elebaşı ve üyeleri kesinlikle yargılanmalıdır. Kamu yönetiminde liyakatı, eşit yurttaşlığı ve çoğulcu örgütlenmeyi esas alan yapılanmaya geçilmelidir. Keyfi uygulamalardan kaçınılmalı ve işlemler fazla uzatılmamalıdır. 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası oluşan bu hain tabloya karşı TBMM'yi ve siyaset kurumlarını sorumluluk almaya ve hukuka davet ediyorum.”

EMRE ÖZGÜL

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.