Ülke sorunlarla boğuşuyor

Ülke sorunlarla boğuşuyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AKP Hükümetinin 8.5 saz çalarak halkı uyuttuğunu belirterek, ülkenin birçok sorunun hala çözülemediği söyledi

MHP Meram Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, ülke ve şehir gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına AKP Konya Milletvekili Kerim Özkul’un yerel bir gazeteye verdiği röportaj ile başlayan Mustafa Kalaycı, “AKP’den yeniden aday gösterilen Kerim Özkul, gazeteye verdiği demeçte şu ifade edeleri kullanmıştır: ‘Milletvekili arkadaşlarımızla genel kurulda sohbetler ediyoruz. Son söz şu olmuştur: ‘Bu işi bir Allah bilir. Bu işi bir de Tayyip bilir. O da işini karıştırmaz’ Bu şirke kadar gidecek bir değerlendirmedir. İnşallah bu değerlendirmeyi düzeltir. Tayyip kim ki? Herkes gibi fani bir insan. Tayyip, küresel projelerin taşeronlığını yapan birisidir” dedi.

AKP SİYASİ KAPKAÇCILIK YAPIYOR

Konuşmasında seçim beyannamelerinin AKP tarafından çalındığını öne süren Kalaycı, “28 Ocak’ta genel başkanımız seçim beyannamesini açıklamıştır. Birçok seçim beyanımız hükümet tarafından kullanılmıştır. Ya aynen almışlar ya da biraz değiştirmişler. Bu resmen siyasi kapkaççılıktır” dedi. Hükümetin 8.5 yıldır saz çalarak, halkı uyuttuğunu ifade eden Kalaycı, “8.5 yılda hangi sorunlar çözüldü.  İşsizlik her geçen gün artıyor. Kültürel ve ahlaki yozlaşma aldı başını gidiyor. Ortalama büyüme oranı yüzde 5’in altında gerçekleşti. 2023 yılında ilk 10 ekonomi arasına girilmeyeceğini herkes biliyor. MHP olarak stratejik büyüme hedefliyoruz. Yıllık yüzde 7 büyüme hedefliyoruz. Yüzde 7 büyüme ile 700 bin insanımıza istihdam sağlayacağız. İş bulamadığımız ailelere aile sigortası yapacağız” diye konuştu.

TEKNİK ÜNİVERSİTE ENGELLENDİ

Konya ile ilgili Teknik Üniversite kurulması projeleri olduğunu aktaran Kalaycı, bu projenin AKP Konya milletvekilleri tarafından engellendiğini ve onun yerine Konya Üniversitesinin kurulduğunu söyledi. Askerlik süresi ile ilgili değerlendirmede de bulunan Kalaycı, ihtiyaca göre askerlik süresinin kısaltılabileceğini ifade etti. AKP Hükümeti zamanında misyonerlik çalışmalarının arttığını belirten Kalaycı, ilahiyatçı hocaların evlerinin aranmasını da eleştirdi. Kalaycı, MHP olarak Konya’nın önemli sorunlarının çözümü konusunda projeler hazırladıklarını ifade ederek, AKP Hükümeti döneminde Konya’nın bir çok sorunun çözülmediğini söyledi. Mustafa Kalaycı’nın konuşmasının ardından Meram İlçe Teşkilatı esnafı ziyaret etti.  MHP Karatay ve Selçuklu Teşkilatları da esnaf gezileri yaparak, sorunları dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.