Ulaşımda çiftte standart iddiası

Ulaşımda çiftte standart iddiası

Konyada halk eğitim merkezlerinde çalışan yaklaşık 100e yakın usta öğreticinin, kadrolu olmadıkları için indirimli el kartları elinden alındı.

Aynı statüde olan diğer alanlardaki öğreticilerin kartlarına dokunulmazken, halk eğitim merkezi öğreticilerinin kartlarının ellerinden alınması, öğreticileri zor durumda bıraktı.
KONYA’DA ULAŞIMDA ÇİFTTE STANDART MI UYGULANIYOR?
Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerindeki halk eğitim merkezlerinde usta öğreticilik yapan 100’e yakın öğretici ulaşım mağduru olduğunu söylüyor.  Konya Büyükşehir Belediyesi meclisinin aldığı kararla indirimli el kartlarının ellerinden alındığını ileri süren Usta Öğreticiler Derneği Konya Temsilcisi Ayşe Tarun, indirimli el kartların aynı statüde farklı alanlarda eğitim veren öğreticilerden alınmadığını, kartların sadece kendilerinden alındığını belirtiyor. Belediyenin, meslek edindirme kurslarındaki öğrenciler ile öğreticilerine ücretsiz kart verdiğini savunan Usta Öğretici Sena Yıldıran da belediyenin kendi indirimli el kartlarını ellerinden almasına anlam veremediklerini kaydediyor.  Ulaşıma, bütçelerinin yetmediğini belirten bir diğer usta öğretici Hanife Ertaş bu uygulamanın biran önce düzeltilmesini istiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.