Ukraynalıların Yarısı Eline Kitap Almıyor

Ukraynalıların Yarısı Eline Kitap Almıyor

Ukrayna’da yapılan bir anket sonucu ülke nüfusunun yüzde 49'unun edebiyatla hiç ilgilenmediği ve kitap okumadığı ortaya çıktı.

Ukrayna’da yapılan bir anket sonucu ülke nüfusunun yüzde 49'unun edebiyatla hiç ilgilenmediği ve kitap okumadığı ortaya çıktı.

GfK Ukrayna adlı araştırma şirket tarafından Lviv Şehri’nde düzenlenen Uluslararası Yayıncılar Forumu’nda yapılan araştırmada, köy ve kırsal kesimde kitap okuma oranının düşük çıkmasının sebebinin, söz konusu alanlarda kitaplara, şehirlerdeki gibi kolay ulaşılamaması olduğu öğrenildi.

Araştırmaya katılanların büyük çoğunluğu, kitap fiyatlarını kitap okumaya engel olarak görmediklerini söyledi.

Ukraynalıların yüzde 51'inin son üç ayda en az bir kitap okuduğu bildirildi. Okurların yüzde 30'u kitabı satın alıp okurken, diğerleri ya arkadaşlarından alarak, ya da internetten indirerek okuduğunu ifade etti.

OKURLARIN BÜYÜK KISMI KADIN

Araştırma sonuçlarına göre Ukrayna'da hem kitap okuyan, hem de kitap satın alanların büyük çoğunu kadın okurlar oluşturuyor.

GfK Ukraine Şirketi Müdür Yardımcısı Gleb Vışlinskiy yaptığı açıklamada, "Bayanlar Ukrayna'da daha eğitimli ve bunun dışında kadınlar kendilerinin yanı sıra çocuklarına da kitap alıyor." dedi.

Öte yandan uzmanlar, Ukraynalıların kitap okumaya zaman ve enerji harcamak yerine televizyon izlemeyi tercih ettiğini belirtti.

GfK Ukraine’nin anketine ülke genelinde 15 ile 59 yaş arası bin kişinin katıldığı kaydedildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.