UEFA'dan geçer not

UEFA'dan geçer not

Atiker Konyaspor yeni sezon için UEFA Finansal Fair-Play denetim takviminin önemli ayağı olan 30 Haziran sınavından başarıyla geçti

2016-2017 futbol sezonunda ülkemizi Avrupa Ligi’nde temsil edecek olan Atiker Konyaspor, UEFA Finansal Fair-Play denetim takviminin önemli ayağı olan 30 Haziran sınavından başarıyla geçti. Özellikle uluslararası organizasyonlarda işi sıkı tutan UEFA yönetimi Finansal Fair-Play uygulaması konusunda taviz vermiyor.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR

Konu hakkında bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Ahmet Şan şunları söyledi: “Finansal Fair-Play kriterlerinin temelleri 2009'da atıldı ve kulüplerin bu kriterlere uyum sağlayabilmesi için süre tanındı. Bu sürenin sona ermesinin ardından yaptırım gücü yüksek kararlar taviz verilmeden uygulanmaya başlandı. Dünyaca ünlü birçok kulüp bu kriterleri yerine getirmekte zorlandı ve hatta ciddi müeyyideler uygulandı. Kulübümüz denetim takviminin önemli ayağı olan 30 Haziran 2016 tarihli denetimlerden çok şükür alnının akıyla çıkmayı başardı. Geleceğe umutla bakabilmek için kulübümüzü sağlam temellere oturtmak zorundayız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı titizlik içinde devam ettiriyoruz. "

ENGELE TAKILMADAN YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

"UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandığımız ilk yılda Finansal Fair-Play engeline takılmadan yolumuza devam ediyoruz" diyen Başkan Ahmet Şan konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: "Geçtiğimiz yıllarda UEFA organizasyonlarına katılan 6 Türk takımından 5’inin bu kriterler yüzünden ceza alması göz önünde bulundurulacak olursa kulübümüzün bu denetimi problem yaşamadan atlatması son derece önemlidir. Denetimin başarılı bir şekilde geçmesinde emeği olan çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.” Mali denetimi başarıyla atlatan Atiker Konyaspor’un son denetimi tesislerle ilgili olacak.  Kısa bir süre sonra Konya’ya gelecek olan UEFA yetkilileri Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda incelemelerde bulunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.