Ücretsiz olsun!

Ücretsiz olsun!

Büyükşehir Belediyesi, neredeyse bütün yol kenarlarını ücretli otopark haline getirdi. Parkı kullanan sürücülerden yüksek ücretler alınıyor. Vatandaş, Ankara'da olduğu gibi yol kenarı otoparklarının Konya’da da ücretsiz olmasını istiyor

Büyükşehir Belediyesi, şehrin neredeyse bütün yol kenarlarını ücretli otopark haline dönüştürdü. Üstelik uygulamaya koyduğu fahiş tarife ile araç sahiplerini zor durumda bırakıyor. Ankara’da olduğu gibi, Konya’da da yol kenarı otoparklarının ücretsiz olması için imza kampanyası başlatıldı.

Kampanya büyük ilgi görüyor. Change.org isimli site üzerinden yapılan imza kampanyasına destek verenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yol kenarından ücret alınması gibi benzer bir uygulamayı Ankara Büyükşehir Belediyesi de yapmıştı. Bütün yol kenarlarını ücretli hale getiren belediye tepkiler üzerine geri adım attı ve bütün yol kenarındaki otoparkları ücretsiz hale getirdi. Konyalılar, Büyükşehir Belediyesi'nin de böyle bir adım atmasını bekliyor. Bir grup vatandaş seslerini yetkililere duyurmak için imza kampanyası başlattı. 

75 LİRA PARK ÜCRETİ ÖDEDİM

İmza kampanyasına destek veren Furkan Kayıkçı, kampanyaya imza atmasının nedenini şöyle açıklıyor: "Yeter artık, canımıza tak etti. Bir ara arabam arıza yaptı. Araba otoparktaydı. Uzun süre kaldığı için 75 lira ödedim." Doğan Karakaya da, "Konbeltaş, tefeci gibi çalışıyor. 4 saat için 25 lira ödedim" dedi. Şahin Yılmaz ise, "İmzalıyorum çünkü zaten yeterince vergi ödüyoruz. Arabayı zorla alıyoruz. Bir de devlet otopark mafyası oluştu. Bu memlekette parasız bir şey kalmadı" derken Mehmet Kara ise, "Yol üzeri otoparklarının halkın malı olduğunu ve ücretsiz olması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE HAKSIZLIK YAPIYOR

Selman Kaynaroğlu ise, "İmzalıyorum çünkü belediyeler hizmet için vardır, ticaret için değil" derken, Hilmi Sarı da, "Zaten devlete vergimi ödüyorum. Devlette bu vergilerle belediye vatandaşa hizmet etsin diye ödenek çıkarıyor" şeklinde konuştu. Uygulamaya tepki gösteren ve kampanyaya imza atan Mustafa Yıldırım da, haksızlık yapıldığını belirtti. Ali Böge, park ücretlerinin çok yüksek olduğunu belirtirken, Ahmet Hakan Demirel, "Her sokak arası park haline geldi, şehir merkezinde insanlar çok mağdur, fiyatlar da anormal" sözlerini kullandı. Son olarak Deniz Gönen ise şunları söyledi: "Resmen tefecilik yapılıyor. Bizim paramızla yollar yapıldı. Bir de yol için para istiyorlar."

KONYALILAR ÜCRETSİZ OLMASINI İSTİYOR

Geçtiğimiz aylarda Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Kalaycı, şu ifadeleri kullanmıştı: "Konya’da şehiriçi ulaşımda yaşanan sorunlara çözüm üretilememiş olup, Konyalılarhem çile çekmekte, hem de bedel ödemektedir. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da şehrin neredeyse bütün yol kenarlarını ücretli otopark haline dönüştürmüş olup, üstelik uygulamaya koyduğu fahiş tarife ile Konyalıları soymaktadır. Konyalılar, Başbakanın Konyalı olmasının bir faydasının olup olmayacağını görmek istemekte, yol kenarı otoparklarının Konya’da da ücretsiz olmasını beklemektedir."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum