TYB Konya Şubesi 30 yaşında

TYB Konya Şubesi 30 yaşında

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin 30. Yıl programı Tantavi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu programa İstiklal Marşı ve ‘Büyük Selçuklu Mirası’ adlı serginin açılışı ile başlandı.

30. Yıl filmi gösterimi, protokol konuşmaları ve Türk tasavvuf müziği dinletisi yapılarak sona erdi. Protokol ile sergi gezildikten sonra programın sunucusu ve düzenleyenlerinden şair Ruşen Eşref Bayraktar, 30. Yıl Filmi gösterilmeden önce açılış konuşmasında “30 yıldır bu ülkenin, bu şehrin yüzlerce kültürel etkinliğine ev sahipliği yapmış, üretmiş, duyurmuş, pek çok kültürel hareketin lokomotifi olmuş Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, bugün büyük bir onurla 30. yılını kutluyor” dedi.

10-4-2.jpg

MÜSTESNA ARKADAŞLARIMIZLA BAŞARDIK

30. Yıl filmi izledikten sonra kürsüye çıkan TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, “Yaşımız 30'lara yaklaşsa bile her gün, her dem yeniden doğuyoruz ve yeniden koşuyoruz. Kültürel faaliyetlerde, edebî hayatla ilgilenmek çok değerli, muhakkak ki çok değerli. Ancak bunların organizasyonu, bunların şumullü bir hâle getirilmesi, bir hedefe doğru yürütülmesi ve bunların düzenli bir şekilde kendi iç ahengini ülkenin ahengi ile mütenasip bir hâle getirilmesi gerçekten ciddi işlerdi. Biz bunları bu müstesna arkadaşlarımızla, bu yoldaşlarımızla birlikte başardık” diye konuştu. Daha sonra konuşan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, şunları söyledi: “Konya'nın kültür ve sanat hayatının lokomotifi, en önemli kurumu olan Konya Yazarlar Birliği Şubemiz; kuruluşundan bugüne emek veren tüm başkanlarımıza, Ahmet Köseoğlu kardeşimizin şahsında teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.”

MERHUM MEHMET DOĞAN UNUTULMADI

Konuşmasında Birliğin kurucu ve şeref başkanı merhum D. Mehmet Doğan’ı anan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan da, “Mehmet Doğan abinin Konya’ya olan derin sevgisi ve muhabbeti herkesçe bilinir. Mehmet Doğan ağabey, Yazarlar Birliği’nde bir ‘İrfan Sofrası’ kurdu ve bu sofrada herkese yer olduğunu her zaman vurguladı. Onun mirası, Konya’nın kültürel zenginliğine katkı yapmaya devam edecek ve nice 30 yıllar boyunca yaşatılacaktır” dedi.

Konya Milletvekili Mehmet Baykan, “Türkiye Yazarlar Birliği’nin çalışmaları samimiyetle ve gayretle devam etmeli” ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Konya'da, gerçekten bu anlamda güzel işler yapıldığını söyleyebilirim. Türkiye genelinde durum nasıldır bilmiyorum, ama ben Konya'da buna şahidim ve kısmen de içinde bulunduğum bir durum” şeklinde konuştu.

HER ZAMAN YAZARLARLA BİRLİKTEYİZ

TYB Konya Şubesinin yeni kültür evini tahsis eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca;

“Bizler, belediyeler olarak her zaman Türkiye Yazarlar Birliği ile iç içe olduk. Uzun yıllardır, 30 yıldan fazladır Yazarlar Birliği ile çalışmalarımızda hep beraber olduk. Nice 30 yıllara diyorum” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü de, TYB üyelerine başarılar diledi.

Programın sonunda Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğundan musikî dinletisi icra edildi ve programa katkı sağlayanlara katılım beratları takdim edildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.