Tuz tüketmeyin, 3 litre su için

Tuz tüketmeyin, 3 litre su için

Ekmekten ve salçadan aldığımız tuzun, organizmanın ihtiyacını karşıladığı, bu nedenle ekstra tuz kullanılmaması gerektiği belirtildi.

Özel Nakiboğlu Hastanesi Bşhekimi Dr. Kutsi Öncü, sağlıklı yaşam konularındaki çalışmaları ve odasına, ''sigarayı bıraktırma bölümü'' yaptırması ve sigaradan kurtulmak isteyenlere bizzat sunduğu özel hizmetle tanınıyor. Bugüne kadar binden fazla kişiye, uyguladığı ''sigara nedeniyle artık salgılanmayan endorfin hormonunu yeniden harekete geçirme'' yöntemiyle sigarayı bıraktırmayı başaran Dr. Öncü, bir yandan da dünyada yayınlanan güncel bilimsel dergileri özel bir ilgiyle takip edip, dostları ve hastalarıyla bu bilgileri paylaşıyor.Sağlıklı yaşam için bazı püf noktaların olduğunu, artık bu bilgilerin tıp dünyasında kesinliğinin kanıtlandığını ifade eden Dr. Öncü, şunları kaydetti:

''ABD'de lokantalarda masaya tuz konulması yasaklandı. Ekmekten ve salçadan aldığımız tuz, organizma için gerekli olanı karşılıyor. Tuz, yani sodyum klorürün fazlası, kalp, böbrek için ciddi bir yük, damarlarda hasara neden olur. Ancak sürekli terleme gerektiren ağır işlerde çalışan kişilerde aşırı magnezyum ve sodyum kaybı olabilir. Bu kişiler, yemeklerde ekstra tuz kullanabilir. Bunun dışında normal yaşam standartlarında bir kişinin ekstra tuz almasına gerek yok. Aşırı tuz, böbreklerde çok ciddi sorunları karşımıza çıkarabilir. Bu arada su son derece önemli, günlük 3 litre su içilmesi lazım.'' Yeterli su içilmemesi durumunda kısa sürede böbrek yetmezliği riskinin ortaya çıkabileceğine vurgu yapan Öncü, kullanılacak suyun ağır metallerle kirlenmemiş, deterjan artıkları, fabrika asitleri karışmamış olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Dr. Öncü, doğru beslenme yönteminde iyi bir kahvaltının da vazgeçilmez olduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.