Tüysüzler Şirketler Grubu: En Kısa Sürede Adli Makamların Huzuruna Çıkacağız

Tüysüzler Şirketler Grubu: En Kısa Sürede Adli Makamların Huzuruna Çıkacağız

İzmit'te intihar eden eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz'ün sahibi olduğu döviz bürosu ve kuyumcuya kâr payı karşılığında yatırım yapan kişilerin dolandırıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı. Tüysüzler Şirketler Grubu'ndan...

İzmit'te intihar eden eski Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz'ün sahibi olduğu döviz bürosu ve kuyumcuya kâr payı karşılığında yatırım yapan kişilerin dolandırıldığı iddiasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Tüysüzler Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Kocaeli halkının malumu olduğu üzere, yaklaşık otuz yıldan bu yana Kocaeli'nin ticari ve sosyal hayatında yer alan, Kocaeli'nin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunan 'Tüysüzler Ailesi' asılsız bazı şayiaların tetiklediği bir süreç sebebiyle zorlukları olan ve fakat aşılabilir bir dönemle karşılaşmıştır." denildi.

Açıklamada, ailenin büyüğü, Tüysüzler Şirketler Grubu'nun kurucusu merhum Adem Tüysüz'ün vefatının ardından yerel düzeyde yayılan 'Tüysüzler Şirket Grubu istifa ediyor' şayialarına dikkat çekilerek, şöyle devam edildi: "Şayia vadesi gelmemiş alacak sahiplerini de kendilerine ödeme yapılmasını istemeye sevk etmiş, bu da şirketler grubunun nakit akışında önceden öngörülmesi mümkün olmayan bir aksaklığa yol açmıştır. Grup yönetimi, telafisi mümkün olmayacak, maddi ve manevi zararlara sebebiyet vermemek için iş yerlerinin bir kısmına kısa bir süreliğine kapatmak ve bu zaman zarfında kendi alacaklarını toplayıp borçlarını ödemek üzere, bir takvim belirlemek yönünde karar almıştır."

Süreç adli alana sirayet ettiğinden, yapılan soruşturmada hakikatin, açığa çıkması adına, adli makamların talepleri eksiksiz yerine getirileceğinin altı çizilen açıklamada, "Şirket yetkilileri defter, kayıt ve belgelerde yapılacak tasnifin ardından durumu aydınlatmak, muhtemel mağduriyetleri gidermek üzere, en kısa sürede adli makamların huzuruna çıkacaklardır. Otuz yıldan bu yana, 'Tüysüzler Ailesi'ne güven duyan, onları yalnız bırakmayan Kocaeli halkının ailenin yaşadığı bu zorlu süreçte de yanlarında olacağına dair inancımız tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.