Tutuklu gazetecilere destek

Tutuklu gazetecilere destek

İYİ Parti Konya İl Başkanlığı üyeleri, ‘yabancı karşıtı’ paylaşımları iddiasıyla tutuklanan 3 gazeteci için Konya Cezaevi önünde açıklama yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Kadir Ulusoy, Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere baskı politikası ifşa olmuştur” dedi

Gazeteciler Serkan Kafkas, Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak, yabancı karşıtı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 20 Ekim'de çıkarıldıkları hakimlikçe 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından tutuklandı.

YENİ BASKI POLİTİKASI

İYİ Parti'nin 81 il teşkilatları, 3 kişi hakkındaki tutuklama kararına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Konya İl Başkanlığı üyeleri de Konya Cezaevi önünde bir araya geldi. Grup adına açıklamayı İYİ Parti İl Başkanı Kadir Ulusoy yaptı. ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez!’ pankartını taşımanın asla bir suç teşkil etmediğini aktaran Ulusoy, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Cumhuriyetimizin ana unsuru olan Türk milliyetçiliği düşüncesine sahip gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikası geçtiğimiz günlerde ifşa olmuştur. Dosyada delil diye yer alan; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” pankartının fotoğrafı ise sanki bir suç unsuru gibi sunulmuştur. Buradan kamuoyuna şunu memnuniyetle duyuruyoruz: Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşımlarda bulunmak; “Şehitler ölmez, vatan bölünmez!” pankartını taşımak asla bir suç olmadığı gibi Türk milletinin her bir ferdinin görev ve sorumluluğundadır. Sözde çözümü Oslo’da, Habur’da, Kandil’de arayan; posta güvercinleriyle terör örgütü elebaşına mesajlar gönderen iktidar hem sığınmacı gündemini bastırmak hem de sözde çözüm süreci garabetinde yaptığı gibi Türk milliyetçiliğini yeniden mahkûm etmeye çalışacaksa buradan duyuruyoruz ki; bu tutumun karşısında dimdik bir İYİ Parti olacaktır” dedi.

TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ SAVUNACAĞIZ

Ulusoy, şu görüşleri savundu: “Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık mazisiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçiliğini yapmak da bu ülkenin her bir vatandaşına düşen vazgeçilmez bir haktır. Belirtmek isteriz ki Ulu Önderimiz olmasından her zaman övündüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Ziya Gökalplerden Erol Güngörlere kadar tertemiz Türk münevverlerinin, devlet adamlarının yeşerttiği ve büyüttüğü Türk milliyetçiliği düşüncesini İYİ Parti olarak savunmayı ve korumayı sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Türk milliyetçiliğinin mahkûm edilmesine geçit vermeyeceğiz. Aziz milletimize saygılarımızla.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.