Türksoy Ekibi Malatya'da Konser Verdi

Türksoy Ekibi Malatya'da Konser Verdi

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) sanatçıları, Malatya Belediyesi Kültür A.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) sanatçıları, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen 'Aspuzu’da Ramazan Geceleri' etkinlikleri çerçevesinde Malatya’da konser verdi.

Malatya Belediyesi hizmet binası yanındaki alanda gerçekleştirilen konseri Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ile çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

TÜRKSOY temsilcisi Ahat Salihov, Türki Cumhuriyetlerinden gelen sanatçıların Türk kültürünü tanıttığını belirtti. Salihov, “Türk Cumhuriyetlerinden gelen sanatçılarla sizlerle birlikteyiz TÜRKSOY Teşkilatı, 14 ülke ve özerk toplulukları birleştiren bir uluslararası kültür teşkilatıdır. Toplulukta Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan gibi ülkeler ve Rusya federasyonuna bağlı olan 6 özerk cumhuriyet ile Gagauz özel topluluğu yer almaktadır” dedi.

Salihov, TÜRKSOY olarak çeşitli festivaller, konserler düzenlediklerini, bununla birlikte Türk halklarının ünlü bilim insanlarını tanıtmaya çalıştıklarını anlattı. Salihov’un konuşmasının ardından aralarında devlet sanatçılarının da bulunduğu Türk Cumhuriyetlerinden gelen sanatçılar, geleneksel çalgılar eşliğinde muhteşem bir konser verdi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ekibinde bulunanlara kayısı hediye etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.