Türkmenistan-türkiye İlişkileri “atavatan” İle Pekişiyor

Türkmenistan-türkiye İlişkileri “atavatan” İle Pekişiyor

Türkiye ile Türkmenistan arasındaki dostane ilişkilerin daha da pekişmesine katkı yapmak amacıyla kurulan "Atavatan-Türkmenistan" aktüel dergisinin ikinci sayısı yayınlandı.

Türkiye ile Türkmenistan arasındaki dostane ilişkilerin daha da pekişmesine katkı yapmak amacıyla kurulan "Atavatan-Türkmenistan" aktüel dergisinin ikinci sayısı yayınlandı. Türkçe ve Türkmence olarak yayınlanan derginin bu sayısı da Türkm yetkililer tarafından büyük ilgi gördü.
Türk iş adamlarının katkısı ile hazırlanan "Atavatan Türkmenistan" dergisi, ülke gündeminde yerini aldı. Türkmen devlet haber ajansı, resmi gazeteler, televizyon kanalları ve diğer medya organlarında derginin bu sayısı geniş yer aldı.
Türkmenistan'ın en büyük gazetesi 'Türkmenistan' gazetesi, sözkonusu dergi ile ilgili haberini, "Türkmenistan hızla kalkınan ülke" başlığı ile verdi. Ayrıca, dergide Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Ağustos 2013 tarihinde Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı kentine gerçekleştirdiği günübirlik ziyaret ve bu ziyarette temeli atılan ve Türk şirketi tarafından inşa edilecek Uluslararası Deniz Limanı projesini anlatan yazı geniş yankı buldu.
Periyodik aralıklarla yayınlanacak "Atavatan Türkmenistan" dergisinin bu sayısında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı, Türkiye - Türkmenistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Nevzat Pakdil, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür gibi isimlerin iki ülke ilişkilerini anlatan yazıları yer aldı. Türkmenistan" dergisi, enerji uzmanı Av.Dr. Döwran Orazgylyjow ve Türkmenistan uzmanı Adem Kula'nın yönetiminde yayınlanıyor.
Derginin ilk sayısı, Haziran 2013’de yayınlanmıştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.