Türklerin en çok mobilya aldığı firma iflas etti! 100 yıllık fabrika kapandı

Türklerin en çok mobilya aldığı firma iflas etti! 100 yıllık fabrika kapandı

Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde iflas dalgası hızla yayılıyor. Küresel ekonomik krizin etkileriyle bir fabrika daha kapandı. Binlerce insan bu karar sonrası işsiz kaldı.

Küresel ekonomik krizin etkisiyle Türkiye dahil birçok dünya ülkesinde iflaslar görülüyor. Koronavirüs pandemisi en çok ekonomi üzerinde baskı kurdu. Ticaret ve tedarik zincirinin kırılmasıyla bazı büyük firmalar geri dönülemez yola girdi. Kemer sıkma politikaları denense de fayda etmedi. Almanya ve İngiltere'de tüm zamanların en yüksek iflas sayısına ulaşıldı.

iflas-5.jpg

KONKORDATO KARARI SAYISINDA REKOR KIRILDI

Türkiye'de de durum iyiye gitmiyor. Son aylarda iflas ve konkordato ilan eden firma sayısında patlama yaşandı. Neredeyse her gün başka bir firmadan konkordato kararı duyurusu yapılıyor. Ticarette güveni sarsan benzer olaylardan dolayı herkes tedirgin. En çok iflasın görüldüğü sektörlerin başında inşaat geliyor.

mobilya-iflas.webp

100 YILLIK FİRMANIN İFLASI ÇOK KONUŞULACAK

Mobilya sektöründe de durum iyiye gitmiyor. Son olarak bu sektörde duyurulan iflas kararı çok konuşulacak. 1925 yılında kurulan ve mobilyada çok iyi noktaya gelen bir firma daha iflas etti.

mobilya-iflas-3.jpg

Neredeyse 100 yıllık geçmişi olan bu firmanın iflasına faaliyet gösterdiği ülke kadar diğer ülkedeki sektör temsilcileri de çok şaşırdı. Almanya'da faaliyet gösteren Arco Mobilya'nın iflasıyla fabrika kapandı ve binlerce kişi işsiz kaldı.

iflas-3.jpg

TÜRKLER EN ÇOK BU FİRMADAN ALIŞVERİŞ YAPIYORDU

Dünyaya mobilya ihracatında lider ülkeler arasında yer alan Türkiye'de bu haber çok konuşuluyor. Almanya'da yaşayan Türk gurbetçilerin en çok bu firmadan mobilya satın aldığı söyleniyor. Özellikle mobilyacılar firmanın neden iflas ettiğini sorguluyor. Edinilen bilgiye göre Arco finansman sorunlarından dolayı iflas etti.