Türkiye'yi hedef aldılar

Türkiye'yi hedef aldılar

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Küresel güçler Türkiye'de basın özgürlüğü yok, insan hakları ihlal ediliyor şeklinde algı oluşturmaya çalışıyor. Maalesef içimizde basın organları da bu algıya alet oluyor" dedi.

Konya basını Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Medya Tanıtım Başkanı Cevdet Yılmaz'ı ve AK Partili vekilleri ziyaret etti. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen programa gazete sahipleri, genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve muhabirler katıldı. Programda ilk olarak AK Parti Genel Merkezi ziyaret edildi. Konya basınını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Milletvekilleri Ömer Ünal ve Hüsniye Erdoğan karşıladı. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, gazetecilerin sorularını cevapladı. Sorgun, Konya basınının 15 Temmuz sürecinde örnek bir duyarlılık gösterdiğini dile getirdi. Konuşmasında Konya projeleriyle ilgili soruları da cevaplayan Sorgun, "Konya projelerimizde her hangi bir aksama yoktur. Metro projesi, dış çevre yolu projeleri devam etmektedir. Konya'ya dış havzalardan su getirme konusunda çalışmalarımız sürmektedir. Hükümet olarak Konya'ya verdiğimiz sözleri tutacağız" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE'YE YÖNELİK ALGI OPERASYONU VAR

Ahmet Sorgun'un konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  Konya'dan gelen gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, dış basında Türkiye'ye yönelik ciddi bir algı operasyonu yürüttüğünü söyledi. Yabancı basın kuruluşlarının Türkiye hakkındaki haberleri çarpıtarak verdiğine dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye'den bzı basın kuruluşlarının bunlara çanak tuttuğunu söyledi. Avrupa'nın Türkiye'den kaçan teör suçlularına kucak açtığını kaydeden Kurtulmuş, bu tutumun ilerleyen yıllarda Avrupa'ya kaybettireceğini söyledi.

AVRUPA BİRLİĞİ'Nİ VİZE RESTİ

15 Temmuz'dan sonra Avrupa'dan son derece cılız, beklentilerin gerisinde FETÖ'yü kınayan bir kaç demeç geldiğini aktaran Kurtulmuş, Avrupa'nın en üst düzeydeki siyasi yetkililerinin birçoğunun 15 Temmuz gerçeğini görmezden geldiğini ifade etti. Kurtulmuş, şunları söyledi: "Eğer Avrupa Birliği, Türkiye ile dostane ilişkilerini geliştirmek istiyorsa, çok hızlı bir şekilde kararını vermek zorundadır. AB, Türkiye ilişkilerini kuvvetlendirmeyi mi önemsiyor yoksa Türkiye'de bir kaç bin kişiden oluşan FETÖ ya da PKK ile iş birliği yapmayı mı tercih ediyor, kararları kendileri versin. Türkiye, kimsenin müstemlekesi olan bir ülke değildir. Kimsenin, birtakım böyle ihsanlarına muhtaç olan bir ülke hiç değildir. Eğer siz bize mutabakat gereği, serbest dolaşım imkanını vermezseniz, Türkiye de göçmen meselesini kendi topraklarına absorbe edecek, bu kadar yükü yüklenecek bir ülke değildir. O zaman bakın, göçmenlerle nasıl baş ediyorsanız edin."

Kurtulmuş, Türkiye'nin Münbiç konusundaki tavrının çok açık olduğunu belirterek, "Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar. YPG'den ve Amerikalı yetkililerden yapılan açıklamalarda da çok kısa bir süre içerisinde bütünüyle Münbiç'in boşaltılacağı ve Fırat'ın doğusuna bu unsurun geçeceği tespit ediliyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN TAVRI ÇOK AÇIK

Suriye ve Irak'ta yaşananlar ile Fırat Kalkanı Operasyonunu da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Münbiç operasyonuna ilişkin şunları kaydetti:"Bütün askeri müzakerelerimizde, diplomatik müzakerelerimizde bu konu gündeme geliyor. Türkiye'nin tavrı çok açıktır. Münbiç'ten PYD ya çıkacak ya da çıkartılacaktır. Dolayısıyla Amerikalılar Türkiye'nin bu kararlılığını gördüler, YPG üzerindeki baskılarını artırıyorlar. YPG'den ve Amerikalı yetkililerden yapılan açıklamalarda da çok kısa bir süre içerisinde bütünüyle Münbiç'in boşaltılacağı ve Fırat'ın doğusuna bu unsurun geçeceği tespit ediliyor."

YEREL BASINA DESTEK OLUNACAK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  Medya Tanıtım Başkanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'de yerel basının önemli bir güce sahip olduğunu belirterek, hükümet olarak yerel basına destek olacaklarını söyledi. Türkiye'de basının çok sesli hale  geldiğini aktaran Yılmaz, "Türk basını tek seslilikten kurtuldu. Yerel ve yaygın basınımızın 15 Temmuz sürecinde çok önemli rol oynadı. Basının sorunlarını biliyoruz ve bu konuda bize gelen talepleri değerlendiriyoruz" dedi. Toplumun sağlıklı bilgilenmesi ve gerçekleri öğrenmesi için basının çok önemli rol üstlendiğine dikkat çeken Yılmaz, belli güç odaklarının yabancı medyayı olumsuz anlamda kullandığını söyledi. Yerel basının toplumu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirdiğini belirten Yılmaz, bu konuda yerel basının örnek olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Konya basını ile hatıra fotoğrafı çektirildi.  Konya basını daha sonra Keçirören Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çalışmaları hakkında Konyalı gazetecilere bilgi verdi. Keçiören Belediyesi'nden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ziyaret edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, gazetecilere Meclis'in 15 Temmuz gecesi bombalanan yerlerini gezdirdi. Konyalı gazeteciler daha sonra AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Abdullah Ağralı, Mehmet Babaoğlu, Hüsniye Erdoğan, Halil Etyemez, Muhammed Uğur Kaleli, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir ile buluştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum