Türkiye'ye 50 bin kritik ürün bağışlandı! Ekonomi hemen canlanacak

Türkiye'ye 50 bin kritik ürün bağışlandı! Ekonomi hemen canlanacak

Türkiye'ye tarihindeki en büyük bağış yapıldı. 50 bin kritik ürünün bağışlanmasıyla ekonominin canlanacağı söyleniyor. İşte detaylar...

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat devam ediyor. Ekonomik krizin etkileriyle enflasyon zirveyi gördü. A'dan z'ye tüm ürünlere defalarca zam geldi ve gelmeye devam ediyor. Vatandaş bu kötü gidişatın ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Hükümet yetkilileri bir süredir Türkiye için kaynak arayışını sürdürüyordu. Söz konusu kaynaklar sayesinde ekonominin tekrar düzlüğe çıkacağı konuşuluyordu. Beklenen oldu ve dünyanın ekonomik anlamda en güçlü ülkelerinden birisi Türkiye'de 50 bin kritik ürünü bağışlama kararı aldı. Vatandaş ise bu karar öğrenince çok şaşırdı.

gemi-bagis.jpg

50 MİLYAN DOLARLIK ANLAŞMANIN DETAYLARI

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçtiğimiz temmuz ayında 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalanmıştı. Türkiye'ye bu 50 milyar doların nasıl geleceğini herkes merak ediyordu. Vatandaş fabrika yatırımlarını beklerken BAE tarafından ilginç bir bağışa imza atıldı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, ülkesinin Türkiye’ye 50 bin fidan bağışında bulunduğunu duyurdu.

bagis-3.jpg

TÜRKİYE İLE 50. YILI KUTLADILAR

Orman Genel Müdürlüğü ve BAE’nin Ankara Büyükelçiliği yetkilileri arasında Orman Genel Müdürlüğünde toplantı düzenlendi. BAE’nin Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, ülkesiyle Türkiye ilişkilerinin 50. yıl dönümünün kutladığını hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin güzel topraklarında, özellikle Ankara’da bir hatıra ormanı kurulduğunu ve dikildiğini duyurmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

bae-444.jpg

BU BAĞIŞ 50 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA KAPSAMINDA MI?

Ülkesinin, Türkiye’de 50 bin anıt ağaç dikme projesi olduğunu duyuran Zahiri, bunu “İki dost ülkenin halklarını bir araya getiren dostluğun simgesi” olarak nitelendirdi. Söz konusu bağışın 50 milyar dolarlık anlaşma kapsamında olup olmadığı merak ediliyor. Yetkililer ise konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum