Türkiye'nin yeni yerli otomobili hayırlı olsun! Sadece 200 bin lira

Türkiye'nin yeni yerli otomobili hayırlı olsun! Sadece 200 bin lira

Türkiye'de herkesin otomobil sahibi olma hayali gerçek oluyor. Yeni yerli otomobil sadece 200 bin liraya satılacak.

Türkiye'de yaşayan insanların en büyük hayallerinden birisi de otomobil sahibi olmak. Son yıllarda enflasyonun yükselmesiyle ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarına ciddi anlamda zam geldi.

ORTA SEGMENT SIFIR OTOMOBİLLER 600 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Yeni fiyat listelerine göz atınca sıfır otomobilde 400 bin liradan başlayan fiyatlar dikkat çekiyor. Donanım seviyesine göre orta segment bir otomobil almak isteyenlerin 600-700 bin lira ödemesi gerekiyor. Durum böyle olunca vatandaş da daha uygun fiyatlı araçları araştırmaya başladı.

yerli-otomobilin-ici.webp

20 YAŞINDA İKİNCİ EL ARACIN FİYATI 250 BİN LİRA

Sadece sıfır kilometre değil ikinci el otomobillerde de fiyatlar zirveyi gördü. 20 yaşında bir otomobil fiyatı bile 250 bin liraya dayandı. Halk arasında en ucuz diye bilinen TOFAŞ Şahin ve Doğanlar bile 100 bin liradan daha pahalıya satılıyor. Vatandaş piyasa yükseldiği için farklı alternatiflere göz atarken sevindirici bir haber daha geldi.

arac-pazar-verileri-paylasildi-otomobil-pazari-14921488-6682-amp.jpg

TÜRKİYE YENİ YERLİ OTOMOBİL ÜRETTİ

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG piyasaya çıktı ve yoğun ilgi gördü. Ancak TOGG'un fiyatı yüksek olduğu için düşük bütçeli vatandaşa hitap etmiyor.

togggg.webp

Alt gelir ve orta gelir grubuna hitap eden yerli bir otomobil daha piyasaya sürüldü. Bu otomobilin özellikleri ise dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye'nin markası olan RKS bir otomobil üretti. Bu otomobil de TOGG gibi elektrikle çalışıyor. Otomobilin model numarası ise A1 olarak duyuruldu.

togg-sevkiyat.jpg

FİYATI SADECE 200 BİN LİRA

Bu otomobil hem motor hem de otomobil ehliyetiyle kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Otomobil standart akülerle çalışıyor.

yerli-otomobiller.jpg

Bu araba saatte 70 kilometre hıza kadar çıkabilecek kabiliyete sahip. Yani şehir içi kullanım için daha uygun bir otomobil olduğunu söyleyebiliriz.

yerli-otomobiller1.jpg

Arabanın satış fiyatını duyan ise şaşırıyor. Sıfır kilometre bir RKS A1 otomobil 200 bin lira civarında fiyata satılıyor.