Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu! Listede ilginç isimler var

Türkiye'nin vergi rekortmenleri belli oldu! Listede ilginç isimler var

Türkiye'nin dünyada en çok vergi tahsil eden devletlerden birisi olduğunu herkes biliyor. Son olarak ülkenin vergi rekortmenleri belli oldu. Listede ismini görenler hayret ediyor.

Dünyada en çok vergi tahsil edilen ülkelerden birisi Türkiye. Katma Değer Vergisi'nden Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne kadar onlarca vergiyle yaşayan Türk vatandaşları bu durumdan şikayetçi. Sıfır kilometre otomobil satın almak isteyenler 1 araba kendine 2 araba devlete alıyor.

vergi-2.webp

Yani arabanın liste fiyatının en az iki katı vergi olarak devlete ödeniyor. Cep telefonu satın alırken bile yüksek oranlarda vergiler vatandaşın cebinden çıkıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında değişikliğe gidildi.

vergi-1.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararlara göre; KDV oranları yeniden belirlendi. Yüzde 18 olan ürünlerde yüzde 20’ye, yüzde 8 olan ürünlerde ise yüzde 10'a çıkarıldı.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, konuya ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Gerçek vergi rekortmenlerini açıklayan Bingöl, şunları ifade etti:

"Bu ülkenin gerçek vergi rekortmenleri; 20 dal sigaranın 17 dalına vergi ödeyen, bir araba kendine iki araba devlete alan, cep telefonuna 4 ayrı vergi veren, maaşı daha eline geçmeden vergisi kesilen, tuvalet kağıdına %20 KDV ödeyen vatandaşlardır."

Yani en çok vergi ödeyenlerin zenginler değil alt ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar olduğuna dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum