Türkiye’nin Tatları Bu Festivalde Buluşuyor
Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından farklı yörelere ait lezzetleri ‘Türkiye’nin Tatları’ festivalinde biraraya getiriyor. 22 Mayıs’a kadar sürecek festivalde birbirinden lezzetli yöresel tatlar, vatandaşların beğenisine sunulacak.
Küçükçekmece Belediyesi’nin bu yıl ilk defa düzenlediği Türkiye’nin Tatları Festivali, Bitlis Günleri ile başladı. Sefaköy Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalde Bitlis’e ait yöresel ürünler sergilendi. Büryan kebabından Uşkun’a, tatlılardan el işlemesi ürünlere kadar birçok ürünün sergilendiği festival 22 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.
Festivalin açılışına katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz yöresel ürünlerin yer aldığı stantları gezerek yiyeceklerin tadına baktı.
“KÜÇÜKÇEKMECE’DEKİ TADIMIZI HERKESE GÖSTERMEK İSTİYORUZ”
Esas amacın kardeşliği güçlendirmek olduğunu söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bizim burada bir anlamdaki ticaretimiz bahane. Önemli olan kardeşliğimiz ve kardeşliğimizi güçlendirmek anlamında beraber olarak yaşamaktan ne kadar mutlu olduğumuzu göstermek. Bu yüzden buradayız. İnşallah bu organizasyonla Küçükçekmece’deki tadımızı herkese göstermek istiyoruz. Ben sadece buradaki vatandaşlarımıza baktığım zaman farklı mahallelerimizden farklı yörelerimizden gelen vatandaşlarımızın burada toplandığını görüyorum. Böyle bir ilçeye Başkan olduğum için de gurur duyuyorum. Bildiğiniz gibi Küçükçekmece bir anlamda Türkiye mozaiği. Burada Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü, Türk’ü ve Laz’ıyla hep birlikte yaşıyoruz. Rumeli’den Balkanlardan gelen kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Biz böyle çok mutluyuz. Tadımıza güveniyorum ve Rabbimden bu tadımızı hiç bozmamasını niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.
USTASI BÜRYAN KEBABININ YAPIMINI ANLATTI
Büryan Kebabı’nın yapımıyla ilgili bilgi veren Büryan Kebabı Ustası Azmi Usta ise, “Bitlis Büryan Kebabı’ı erkek tekeden yani erkek keçiden elde edilen etin kullanıldığı bir mahalli yemek türü. Burada havalandırmayı kapatıp askıda asılıp tuzlanan etleri göreceksiniz. Onları askıyla asıp köprülendiriyoruz. Yani tamamen suyun buharıyla pişen bir yemek. Görmüş olduğunuz su kovaları aslında etlere buharı pompalayan bir kova. Taşların özelliği de o buharlaşmayı emer ısındıkça etlere ısı verip pişirir. Etiniz de ne kadar çok fazlaysa pişme süresi o kadar kısalır. Ancak genelde 2 saat içerisinde pişirilip yenmeye hazır hale geliyor” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.