Türkiye'nin salça devi sermayesini 1,5 milyar liraya yükseltecek

Türkiye'nin salça devi sermayesini 1,5 milyar liraya yükseltecek

Salça üretiminde dünya markası olan Türk firması sermayesini 1,5 milyar liraya yükseltecek

Ekonomi piyasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin önde gelen firmalarından son zamanlarda sermaye artırımı kararları peş peşe geliyor. Dev firmalar çeşitli gerekçelerle sermayelerini artırıyor.

maxresdefault-1.jpg

Türkiye'de borsada hisseleri işlem gören çok sayıda firma var. Bu firmalara yatırım yapan binlerce insanın varlığı biliniyor. Durum böyle olunca borsa ile ilgili haberler de yakından takip ediliyor.

maxresdefault-2.jpg

Türkiye'nin ekonomi piyasasında son zamanların en popüler gelişmesi ise sermaye artırımları. Türkiye'de sermaye artırım kararı alan firmalara bir yenisi daha eklendi. Türkiye ve dünyanın en büyük salça üreticilerinden birisi olan gıda devi sermayesini artıracak.

Tukaş, söz konusu sermaye artırımıyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Şirket sermayesinin 490,8 milyon TL’den %200 oranında bedelsiz olarak kar payından 981,5 milyon TL artışla 1,5 milyar TL’ye yükseltilmesi kararı Genel Kurul’un onayına sunulacak.

tukas-mcy6-cover.jpg

Sermaye artırımı kararı çerçevesinde TUKAŞ'ın güncel sermayesi 1.5 milyar TL'ye yükseltilecek. Bu karar yatırımcıda ilgi uyandırdı.

maxresdefault-3.jpg

Tukaş 1962 yılında Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kuruldu. Şuan Tukaş'ın Türkiye genelinde 3 tane üretim tesisi bulunuyor. Torbalı, Manyas ve Akhisar fabrikalarında üretim devam ediyor. Bu fabrikalarda yıllık üretim kapasitesi ise toplamda 165 bin ton olarak biliniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum