Türkiye'nin projeleri nesli tehlike altındaki hayvanları "hayata bağlıyor"

Türkiye'nin projeleri nesli tehlike altındaki hayvanları "hayata bağlıyor"
Türkiye'nin doğal hayata yönelik uyguladığı projelerle Anadolu yaban koyunundan alageyiğe, ceylandan kelaynaklara kadar 639 tür koruma altına alınarak nesillerinin devamlılığı sağlandı.

AA muhabirinin Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, Bakanlık bünyesinde 3'ü alabalık, 9'u kanatlı, 12'si memelilere yönelik olmak üzere 24 üretme istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlarda nesli tehlike altındaki türler başta olmak üzere yaban hayvanlarının bakımı ve üretimi yapılıyor.

Bunlar arasında geçmişte Türkiye'nin farklı yörelerinde yaşayabilen ancak bilinçsiz avcılık ve yaşam alanları kaybı nedeniyle yok olma noktasına gelen türler de yer alıyor. Anadolu yaban koyunu, alageyik, ceylan ve kelaynakların da aralarında olduğu türler, Türkiye'nin aldığı önlemler, uyguladığı projeler ve kurduğu tesislerle hayata tutundu. Yetkililer, bu tedbirler alınmasaydı söz konusu türlerin sadece "fotoğraflarda ve kitaplarda görebileceğini" ifade ediyor.

Üretim istasyonlarında, Türkiye'deki memeli yaban hayvanı türlerinden kızılgeyik, Hatay dağ ceylanı, kanatlı yaban hayvanlarından kınalı keklik, çil keklik ve sülün de yetiştiriliyor. Ayrıca alabalık üretim faaliyetleri de odaklanılan projeler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.