Türkiye'nin meşhur yapı marketi konkordato ilan etti! 12 ay süre verildi

Türkiye'nin meşhur yapı marketi konkordato ilan etti! 12 ay süre verildi

Küresel ekonomik kriz Türkiye dahil birçok ülkeyi aşırı etkiledi. Almanya ve İngiltere'de bile bazı meşhur firmalar iflas etti. Son olarak Türkiye'nin meşhur yapı marketi konkordato ilan etti.

Küresel ekonomik kriz pandemi döneminde başladı. Tedarik zincirinin bozulmasıyla başta üreticiler olmak üzere ticaretle uğraşan binlerce işletme zora girdi. Nakit para akışındaki bozulmalarla konkordato ve iflas ilanlarında rekor artış yaşandı.

dostkar-32.webp

Türkiye'de en çok iflas ve konkordato ilanının yayımlandığı iller İstanbul, Ankara, Bursa, Konya ve Kocaeli olarak biliniyor. Son olarak konkordato ilan eden dev bir firmayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Türkiye'nin meşhur yapı marketlerinden birisi konkordato ilan etmişti.

dostkar.jpg

45 yıllık köklü firmanın konkordato ilan etmesi üzmüştü. Bursa'da faaliyet gösteren Dostkar Yapı Market'in konkordato süresi 1 yıl uzatıldı.

Mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı:

Davacılar Dostkar Yapı Market Ticaret Limited Şirketi ve Dostkar Yapı Market Ticaret Limited Şirketi'ne 09/07/2024 tarihinden başlamak üzere bir (1) yıl süre ile kesin mühlet verilmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum