Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Ankara'da

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Ankara'da

İstişarelerde bulunmak üzere merkeze çağırılan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Ankara'ya geldi.

İstişarelerde bulunmak üzere merkeze çağırılan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, Ankara'ya geldi. Ülkesi tarafından merkeze çağırılan Mısır, Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Salahaddin'in Ankara'dan ayrıldığı saatlerde başkente gelen Botsalı, havaalanında kısa bir açıklama yaptı.

        "Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu, başbakanımızın emirlerini ilettiler. İstişareler için çağrılmış bulunuyorum. Doğrudan bakanlığa gidip bakanımızın talimatlarını alacağım, durum hakkında değerlendirme yapacağız. Ondan sonra hükümetimizin kararları doğrultusunda ne yapacağımıza bakacağız." diyen Kahire Büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül veya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine "Onu Dışişleri Bakanlığı belirleyecek." diye cevap verdi.

        Davutoğlu ile ne zaman görüşeceği de sorulan Botsalı, "Ben bugün bakanlığa uğrayacağım, Sayın Bakan ne zaman müsaitlerse. Programı bilmiyorum, programı Dışişleri Bakanlığı yapacak. Dışişleri bakanımızı ziyaret edeceğim, emirleri doğrultusunda hareket edeceğim." dedi.

        Havaalanından Dışişleri Bakanlığı'na geçecek olan Botsalı'nın bugün Davutoğlu ile görüşmesi bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.