Türkiye’nin İlk Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Yarışı Meü’de Yapıldı

Türkiye’nin İlk Oryantiring Tarih Safarisi Ligi Yarışı Meü’de Yapıldı

Türkiye’de ilk kez Mersin’de hayata geçirilen Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi’nin ilk yarışları Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) yapıldı.Mersin Valiliği, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Mersin Ün...

Türkiye’de ilk kez Mersin’de hayata geçirilen Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi’nin ilk yarışları Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) yapıldı.

Mersin Valiliği, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Mersin Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve TRT işbirliğiyle imzalanan Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin ilk yarışı hafta sonunda MEÜ Çiftikköy Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Yarışa Mersin’in çeşitli okullarından ve kulüplerinden 258 sporcu katıldı. Yaş gruplarına göre yarışan kadın ve erkek sporcular, kendilerine verilen yarışma bölgesi haritasında belirtilmiş hedeflere, sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalıştı.

Yarışının sonunda amfi tiyatroda düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Türkiye’de ilk kez Mersin’de hayata geçirilen Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi, büyük ve önemli bir organizasyon. Her yaş grubundan yarışmacının katıldığı bu sporla çocuklar ve gençler hızlı düşünmeyi, hızlı hareket etmeyi ve haritayı üç boyutlu düşünmeyi deneyimledirler” dedi.

Prof. Dr. Yağcı, MEÜ’nün, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin bir parçası olmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, sporculara ligin diğer yarışlarında başarılar diledi.

Down sendromlu çocuklara, kendileri için özel olarak hazırlanan madalya ve katılım belgelerinin verilmesiyle başlayan ödül töreninde, yarışlarda başarı sağlayan sporculara ödülleri verildi. Sporcular, Mersin Oryantiring Tarih Safarisi Ligi projesinin yarışma takvimine göre, 3 Nisan Pazar günü Kanlıdivane’de, 17 Nisan Pazar günü Tarsus’ta, 15 Mayıs Pazar günü Ayaş’ta, 12 Haziran Pazar günü Uzuncaburç’ta yarışacak. Ligin son yarışı Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde yapılacak. Son puan durumlarına göre kazanan yarışmacılar ferdi olarak madalya, takım olarak kupa almaya hak kazanacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.