Türkiye'nin İlk Organik Safranı Yazıköy'de Ekildi

Türkiye'nin İlk Organik Safranı Yazıköy'de Ekildi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ilk kez 2 dönümlük araziye organik safran ekimi yapıldı. Safranbolu'ya bağlı bir köy olan Yazıköy'de bir araziyi kiralayan Erkan Şen, burada ilk kez organik safran üretecek. Birçok sanayi dalında ham madde...

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ilk kez 2 dönümlük araziye organik safran ekimi yapıldı. Safranbolu'ya bağlı bir köy olan Yazıköy'de bir araziyi kiralayan Erkan Şen, burada ilk kez organik safran üretecek.

Birçok sanayi dalında ham madde olarak kullanılan ve dünyanın en pahalı baharatları arasında yer alan safranın en kalitelisi, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yetişiyor. Çeşitli nedenlerle yok olmaya yüz tutan safran bitkisi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Karabük İl Özel İdare'nin girişimleri ile yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Yapılan desteklerle 14 yılda 1 dönüm ekim alanından 40 dönüme ulaşıldı. Son olarak bu yıl hem Safranbolu'da hem Türkiye'de ilk kez organik safran ekimi Yazıköy'de yapıldı. Atılan tohumlardan iklim şartlarına bağlı olarak 15 ile 20 kilo arasında safran üretimi bekleniyor. Kilosu geçen yıl 20 ile 22 bin TL'den satılan safranın bu yıl fiyatının daha pahalı olacağı tahmin ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.