Türkiye'nin İlk Androloji Merkezi Boşanmaları Frenledi

Türkiye'nin İlk Androloji Merkezi Boşanmaları Frenledi

Türkiye’nin ilk androloji (Cinsel İşlev Bozuklukları Tanı ve Tedavisi) merkezi Ankara’da Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde bulunuyor. Cinsel sorunları nedeniyle merkeze başvuran onlarca çift; androloji hekimi, aile...

Türkiye’nin ilk androloji (Cinsel İşlev Bozuklukları Tanı ve Tedavisi) merkezi Ankara’da Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde bulunuyor. Cinsel sorunları nedeniyle merkeze başvuran onlarca çift; androloji hekimi, aile terapisti, psikolog ve hipnoterapist’ desteğiyle boşanmaktan kurtuldu.

    Cinsel sorunlar yüzünden evliliklerini bitirenlerin sayısında yaşanan artış, Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni harekete geçirdi. Türkiey'de her 5 çiftten birinin cinsel sorunlar nedeniyle boşandığı gerçeğinden hareket eden hastane yetkilileri, 1 yıl önce çok önemli bir projeyi yaşama geçirdi. Boşanmaları en aza indirmek ve aile içi cinsel sorunlara köklü çözüm bulmak için Türkiye’nin ilk androloji merkezi kuruldu. Ve ilk kez aynı merkezde ‘androloji hekimi, aile terapisti, psikolog ve hipnoterapist’, hastaları hem fiziksel hem de ruhsal olarak tedavi etmeye başladı.

    DÖRT KOLDAN TEDAVİ

    Doç. Dr. Ömer Faruk Karataş, onlarca hastaya şifa dağıtan merkezle ilgili önemli bilgiler verdi. Buna göre; cinsel problemler ve çocuk sahibi olamama gibi nedenlerle merkeze başvuran çiftler önce androloji hekimi tarafından genel bir muayeneye alınıyor. Eğer psikiyatrik sorunları varsa direkt psikiyatri uzmanına gönderiliyor. Şayet böyle bir problem yoksa, çiftin cinselliğe hazır olup olmadığı değerlendiriliyor. Hazırsa tıbbi tedaviye başlanıyor, değilse aile terapisti devreye giriyor. Son seçenek olarak alternatif tıp yöntemleriyle tedavi uygulanıyor. Merkez, bu yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

    "YUVALARI YIKILMAKTAN KURTARDIK"

    Doç. Dr. Ömer Faruk Karataş, cinsel sağlık sorunları toplumda mahrem görüldüğü için çiftlerin hekime gitmek yerine sağlık dışı uygulamalara yöneldiğini söyledi. Bu amaçla internette satışı yapılan bitkisel ürünlerin ve ithal ilaçların sağlıksız olduğunu vurgulayan Karataş, “Hastane olarak bu merkezi kurduktan sonra 4 ayrı tedavi yöntemi ile çok sayıda hastayı tedavi ettik. Androloji kliniği, erkek ve kadınlardaki cinsel fonksiyon bozuklukları, çocuk sahibi olamama, aile içi iletişimsizlik ve çatışma sorunlarına yönelik tedavi sağlıyor. Erkek kaynaklı çocuk sahibi olamama sorunu büyük oranda tedavi edilebiliyor. Merkezimize cinsel işlev bozukluğu nedeniyle gelen çok sayıda hasta oldu. Çiftlerin bazıları boşanma aşamasına gelmişti. Burada farklı şekillerde verdiğimiz tedavi ile bu sorunlarından kurtardık. Birçok aile boşanmadan vazgeçerek evliliklerini devam ettirme kararı aldı.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.